Rosenborg – Odd: 3-0

RBK hadde ikke scoret mål de siste to kampene, men mot Odd løsnet det for trønderne. Med strålende sol på Lerkendal og Pål André Helland tilbake etter skade klarte Rosenborg endelig å snu trenden.

Trøndere med trøkk

Det så ut til å bli en fartsfylt kamp allerede etter 40 sekunder, da Odd-spiller Fredrik Nordkvelle gikk for hardt inn i en takling og pådro seg gult kort.

Pål André Helland var tilbake etter skaden og scoret i Rosenborgs storseier mot Odd. Foto: Kristian Helgesen

Rosenborg åpnet med et helt annet tempo enn på torsdagens oppgjør mot Vikingur, og det meste skjedde på gjestenes banehalvdel de første minuttene.Rosenborg presset høyt etter de ti første spilleminuttene, og midtstopperne sto godt plassert inn på Odds banehalvdel. Ikke overraskende sto Rosenborg for kampens første mulighet da Alexander Søderlund headet til Tobias Mikkelsen, som avsluttet mellom beina på en motspiller.

Det endte riktignok ikke med scoring, men tonen var satt.

Enveiskjøring

Etter 15 minutter fikk hjemmelaget nok en mulighet. Igjen var Mikkelsen på ferde, da han nesten eksperderte ballen fra Jensen i nettet.

Litt senere forsøkte Søderlund å skyte fra skrått hold, men ballen gikk langt til side for mål. Minutter etter fikk RBK en ny mulighet. Mike Jensen kom seg rundt på høyresiden, men avslutningen gikk i nettveggen.

Hjemmelaget styrte kampen, men ble hindret av en defensiv motstander.

To kjappe

Det første målet kom etter 40 minutter, og det var Ole Kristian Selnæs som brøt måltørken for RBK. Odd hadde lenge slitt med å flytte laget bort fra eget mål, og til slutt ble de spilt så langt tilbake at det bare var å fyre løs fra distanse.

Og det var nettopp det Selnæs gjorde. Han fikk ballen på rundt 25 meter, og tenkte at nok fikk være nok. Skuddet gikk via en Odd-spiller, og bak en utspilt Sondre Rossbach bakerst hos bortelaget.

Allerede fire minutter etter hvilen kom det andre målet. Det hele startet med at Stefan Strandberg blokkerte en avslutning utenfor RBKs egen sekstenmeter, og hjemmelaget kunne kontre. Rosenborg tok seg rundt på venstresiden før Tobias Mikkelsen fikk ballen inne i feltet. Han var dønn rolig da han la ballen på tvers til Pål André Helland.

Goalgetteren fra Kyrksæterøra satte venstrelabben til, og sendte ballen sikkert i mål til 2-0. Det var nærmest det siste han gjorde, og før timen var spilt ble skadeplagede Helland byttet med Riku Riski.

Odd-sjanse

Odd fikk sin første store mulighet etter 58 minutter. Et frispark landet hos Occean, som han hadde klar bane mot mål. Han klarte imidlertid ikke å sette ballen i nettet.

Men det gikk ikke lang tid før hjemmelaget igjen fikk to gode sjanser etter hverandre. Den første endte med at Strandberg og Mikkelsen nærmest løp i hverandre foran målet til Odd, og avslutningen havnet utenfor mål. Minuttet etter gjorde Jensen en god jobb da han spilte Mikkelsen fri, men dansken satte ballen til side for mål.

Søderlund avgjorde

Tjue minutter før slutt ble kampen punktert. Ole Selnæs serverte en finfin corner på hodet til Alexander Søderlund. Toppscoreren gjorde ingen feil, og headet inn sitt 14. seriemål for sesongen.

Dermed ble det hele relativt komfortabelt for Rosenborg, og RBK-trener Kåre Ingebrigtsen kunne ta grep for å spare noen av dem som har spilt mest denne sesongen. Tomas Malec erstattet nevnte Søderlund, og med ti minutter igjen på klokken kom 17 år unge John Hou Sæter inn for Fredrik Midtsjø.

Det kunne endt med en real opptur for det lokale talentet. På overtid fikk han ballen på rundt 13 meter, og dunket til. Ballen traff stolperoten nede til venstre for Odd-keeper Rossbach, før den trillet langs mållinjen og traff stolpen på motsatt side.

Nærmere scoring kommer man ikke uten at det faktisk ender med mål.

Det ble imidlertid med scoringene til Selnæs, Helland og Søderlund, og Rosenborg vant trygt 3-0 over Odd på Lerkendal. Det gir en fem poeng stor luke til Stabæk på andreplass.