Andreas Lie fikk også i fjor med seg tre seriekamper på rad da han spilte mot Viking, Odd og Haugesund. Men den gangen var han klubbens andrevalg bak Sten Grytebust. Før det hadde ikke Lie stått tre seriekamper på rad siden utlånet til Hødd i 1. divisjon i 2013-sesongen.

Akkurat nå er ikke kampen om keeperplassen like stor med Lars Cramer ute med skade. Men med han tilbake igjen lever keeperkampen for fullt.

– Det betyr selvfølgelig mye å få spille så mye i begynnelsen av sesongen, det er noe man alltid har drømt om å gjøre. Det er mye kjekkere enn å måtte sitte på benken, men samtidig må jeg prestere godt for å få beholde plassen, sier Lie til Sunnmørsposten.

Fornøyd med sin egen prestasjon

Keeperen er stort sett fornøyd med sin egen prestasjon i innledningen av sesongen.

– Men jeg har som alle andre mine ting jeg må jobbe med, sier han.

– Hva tenker du om keeperkampen slik situasjonen er nå?

– Jeg tenker egentlig ingenting på den, men jeg registrerer at Lars (Cramer) er mer og mer med på treningene. Jeg kan ikke fokusere på noen andre enn meg selv, for mitt fokus er å prestere på trening og på søndag. Å tenke på alle andre, det får heller trenerne gjøre, sier 28-åringen.

Keeperen har ventet lenge på å få en sjanse i AaFK-målet etter å ha vært reservekeeper bak Sten Grytebust i flere sesonger. Men han har ikke mistet motet av den grunn.

– Alle ønsker selvfølgelig å spille mye, men jeg har aldri hatt motivasjonsproblemer, hevder Lie.

Har ikke førstekeeper

Trond Fredriksen har ikke gitt et klart signal på hvem han mener skal være førstekeeper.

– Den duellen som ble spådd før vi begynte er ikke der ennå, så valget har vært veldig enkelt. Men Andreas har tatt godt var på sjansen sin. Han var prikkfri mot Stabæk og kunne ikke lastes for det som skjedde i Haugesund. Det var en tøff kamp for en keeper med mange dueller og dødballer, sier AaFK-treneren.

– Men dere har ikke tatt et valg om hvem som er førstekeeper?

– Nei, men vi sa tidlig at den beste keeperen skal stå i mål. Hvis Andreas står den ene helga, men så viser det seg at Lars er bedre til neste gang, så står han.

Det må keeperne tåle som de andre spillerne, sier han.

– Kan det bli aktuelt å bytte keeper fra kamp til kamp?

– Sannsynligheten for det er mindre, for jeg har ikke noe tro på at man skal bytte så ofte keeper. Det ligger an til å bli en veldig tett og herlig fight mellom dem to.

Vil reise seg igjen

Etter den svake prestasjonen mot Haugesund, som endte med 3-0-tap, tror Lie AaFK kan reise seg mot Brann. Men AaFK har ikke slått AaFK siden 2012-sesongen.

– Jeg har vært med på å slå Brann i både Ålesund og Bergen tidligere, og det håper jeg vi klarer å gjenta nå, sier 28-åringen.

Brann har starta sesongen med uavgjort mot både Odd og Strømsgodset.

– Jeg har bare sett en av kampene, men jeg kjenner Lars Arne Nilsen godt fra tiden i Hødd. Jeg vet Brann spiller mye mer direkte enn de gjorde under Norling sist Brann var oppe. Brann har overrasket meg i starten, så det blir ei hard nøtt, sier keeperen.

PS: Det er kun Cramer og Fredrik Carlsen som ikke er aktuelle.

Hør vår ferske podkast: