HOLMENKOLLEN (Aftenposten): Det var fremtid, nåtid og «fortid» som dundret inn på skistadion i Holmenkollen sammen under VMs siste løp søndag ettermiddag. Johannes Thingnes Bø (22) og Martin Fourcade (27) 5-10 sekunder foran Ole Einar Bjørndalen (42).

Og da den franske og nåværende kongen av skiskyting forsøkte seg i siste kneik, giret kronprinsen fra Stryn om og avgjorde gullduellen. Foran Hans Majestet på kongetribunen. Thingnes Bø overtok tronen.

Og bak kom Bjørndalen inn til en voldsomt sterk 3. plass. Bronsemedalje. Hans fjerde medalje i mesterskapet: 1 gull, 2 sølv og 1 bronse.

— Dette er noe av det råeste på lang, lang tid, sier Bjørndalen med bronsen hengende rundt halsen.

I en alder av 42, hvor de fleste har helt andre ting å tenke på enn skivalg, disponering av krefter og siste stående skyting, fant Bjørndalen tilbake til suksessoppskriften foran VM på hjemmebane.

— Jeg har brukt ting jeg vet funker. Jeg har bra folk som står meg når. Og jeg fikk troen på formoppkjøring, og fått orden på utstyret. Det begynner å nærme seg bra nå. Det gjør at man yte sitt beste, det har mye å si, forklarer Bjørndalen.

Mens han danset inn til medalje, kunne han følge den dramatiske duellen noen meter lengre fremme.

— Jeg fikk med meg alt. Og jeg skulle ønske det var jeg som var der. Var det en som fortjente denne seieren så var det Johannes. Han har fått mange 4. plasser. Han er råsterk. Norges fremtid, sier Bjørndalen.

Og legger til:

— Jeg er mer fornøyd med hans løp enn mitt eget. At vi klarte å bryte seiersrekken til Fourcade var så viktig. Alle gikk «all in», to av oss lyktes. En lyktes 100 prosent. For oss føles dette som en lagseier.

Da løpet nærmet seg slutten hadde faktisk Bjørndalen krefter igjen. Nesten irriterende mye.

— Jeg burde blitt med da Johannes gikk. Men jeg hadde for mye respekt. Men da jeg så at det ble en duell så var jeg sikker på at Johannes skulle klare det. Jeg kjenner de to løperne så godt, så det var jeg sikker på. Selv har jeg ikke vært i nærheten av å gå sisterunder som i dag. Jeg gikk smart underveis og skjøt 20 treff. Da blir det bra, sier Bjørndalen.

Johannes Thingnes Bø vant, showet foran publikum, besøkte kongen og møtte pressen. I storform.

— Min sult etter gullet var større enn hans, sier han og titter bort på franskmannen på pressekonferansen.

— Hva kan jeg si? Det er en drøm som går i oppfyllelse. Alt var perfekt, sier Thingnes Bø og smiler.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport med fokus på seriestart i eliteserien: