RANHEIM (adressa.no): Han dro i en fei da franske Evian kom på banen. Nicki Bille Nielsen fikk ikke engang pakket sakene sine hjemme på Ranheim før han var i gang med treningene i Frankrike.

Mandag var han tilbake i Trondheim en snartur, og rakk en prat med adressa.no om sitt forhold til Rosenborg-supporterne.

For er det noe han kommer til å savne er det nettopp fansen, som i det store og det hele har omfavnet urokråken i de turbulente periodene.

— Av mine største øyeblikk

Som da han fikk sine første minutter på banen etter å ha blitt arrestert i København i påsken. Han kom inn som innbytter mot Brann på Lerkendal til enorm jubel. Og scoret på straffe – til enda større jubel.

Nicki Bille Nielsen pakket ut mandag. Foto: KRISTIAN HELGESEN

— Det var virkelig… det tror jeg er et av de største øyeblikkene i livet mitt. Det var riktig stort, og jeg glemmer aldri den dagen mot Brann. Måten de tok meg imot på var fantastisk. Jeg føler supporterne og jeg har hatt et bånd sammen, og at de har kunnet forstå min situasjon. Det var virkelig stort, sier dansken til adressa.no.Spissen sier at flere han har snakket med opplevde øyeblikket som helt spesielt.

— Det er mange som har sagt at det er den største emosjonelle opplevelsen de har hatt på Lerkendal noensinne. Det var kjempestort, og jeg følte det var mange som sto bak meg, sier han.

Egen hilsen

Også etter at han havnet på glattcelle i Trondheim i fjor høst fikk Nicki Bille Nielsen en strålende velkomst av fansen da han var tilbake på banen i bortekampen mot Sarpsborg, noe han også legger vekt på i sin videohilsen til supporterne øverst i saken.

Han begynner den med å si:

«Jeg vil aldri glemme Rosenborg-supporterne.»

Vil savne tryggheten

- Hvorfor tror du at du fikk knyttet et slikt bånd til supporterne i Trondheim?

— Jeg tror kanskje de kan se seg selv i meg som person. Jeg er en normal person, og går ikke rundt og tror at jeg er bedre enn noen andre fordi jeg spiller fotball for Rosenborg. Jeg vet ikke om det er fordi jeg holder føttene på jorden og er ydmyk. Det kan godt være det. Det er viktig å være ydmyk. Hadde jeg vært et svin tror jeg ikke de hadde støttet meg på samme måten, sier han.

Men nå er det altså slutt for dansken i Trondheim. Før tiden, egentlig.

— Jeg kjøpte dette huset fordi jeg trodde jeg skulle være her i flere år. Jeg har fått en trygghet ved å være her, og kommer til å savne den tryggheten. Jeg føler meg hjemme her, sier han.