Med åtte tap på rad i ligaen, raser Newcastle United nedover på tabellen. Laget ligger faretruende nære nedrykksstreken med 35 poeng, kun to poeng over lokalrivalen Sunderland på 18. plass. Store deler av skylden for den enorme formsvikten tildeles lagets manager John Carver. Carver tok over for Alan Pardew i januar. På 16 kamper har Carver to seiere, tre uavgjort og 11 tap.

Etter helgens kamp begynte ryktene å svirre om at Derby-manager Steve McClaren ville bli hentet inn for å redde laget fra nedrykk i sesongens siste tre kamper og at Carver ville få sparken.Mandag formiddag gikk klubbens styre ut og vernet om Carver og forsikret om at han vil være lagets manager ut sesongen.

Det skriver Sky Sports.

— Alle deler ansvaret

Klubben kom ut med følgende pressemelding:

— Etter resultatet mot Leicester City på lørdag har det vært to dager med samtaler mellom John Carver og utvalgte spillere. Utfallet av disse samtalene er at styret, Carver, hans trenere og spillerne er kun fokusert på situasjonen vi er i og de tre enormt viktige gjenværende kampene denne sesongen. Alle parter tar på seg ansvar for situasjonen klubben befinner seg i, men er bestemt på å sammen sikre posisjonen til vår klubb - deres klubb - som en Premier League-klubb. Det er vårt eneste fokus, skriver klubben i sin pressemelding.

0.56 poeng pr kamp

Siden Carver tok over som manager, har Newcastle spilt 16 kamper. Det har endt med to seiere, tre uavgjort og 11 tap. Det gir en seiersprosent på 13 og 0.56 poeng pr kamp, ifølge Sky Sports. Lagets forrige seier kom så langt tilbake som 28. februar.

Den horrible statistikken er blant de verste i ligaens historie siden Premier League ble etablert i 1992. 0.56 er det 11. verste poengsnittet en manager noen gang har hatt. Det verste snittet tilhører Jimmy Gabriel, som var midlertidlig manager for Everton fra desember 1993 til januar 1994. Gabriel sto med en seier og seks tap etter sju kamper, som gir et poengsnitt på 0.14.