Det er liten tvil om at interessen rundt Leke James fra utenlandske klubber har vært stor. Etter en lang periode med spekulasjoner ser det ut som at nigerianerens neste stoppested blir Kina.

Etter det Sunnmørsposten erfarer er han nær en overgang til en kinesisk klubb på nivå to. Klubbens rike eier har ambisjoner om å rykke opp til øverste nivå raskest mulig, og mener Leke James er mannen som kan skyte laget til topps.

Har vært ute etter han ei stund

— Det er en klubb som har vært interessert i Leke en stund, men forhandlingene har gått litt i rykk og napp. Det har vært stillstand en periode, så vi får se hva som skjer, sier klubbdirektør Henrik Hoff til smp.no.

— Regner du med at dere kommer til enighet med klubben?

— Det blir helt umulig å svare på. Men vi er klar på at vi skal ha godt betalt for Leke, sier Hoff.

Enighet om personlige betingelser

Slik Sunnmørsposten forstår det krever AaFK over 20 millioner kroner for spissen, men den kinesiske klubben ønsker å ikke gi mer enn 13 millioner.

Klubben og Leke James skal allerede ha kommet til enighet om de personlige betingelsene, som kan bety en sjudobling av lønnen hans i forhold til det han får i AaFK.

Nigerianeren har fortsatt ikke deltatt på fellestreningene i år ettersom har sliter med lyskene, men det skal ikke være snakk om en langvarig skade.

Han kommer derfor ikke til å spille kveldens kamp mot Brattvåg.