LIVERPOOL: John Arne Riise kan spille for AaFK i løpet av de neste to sesongene.

Etter at India-eventyret tok slutt er 35-åringen klubbløs, men det trenger ikke å bli langvarig.

— Lysta til å fortsette utenlands er der om rett klubb fra rett sted dukker opp. Om ikke, så vet jeg det er flere klubber i Norge som vil ha meg. Jeg trener bra på egenhånd og skal bruke januar godt til å finne meg en ny klubb, sier eldstebror Riise.

AaFK aktuelt

Tidligere har John Arne Riise trent med Vålerenga, og han sluttet fred med AaFK i fjor.

— Jeg er på talefot med Henrik Hoff. Vi har lagt ting bak oss og AaFK er interessert i meg. Jeg har mye lederskap og erfaring å bidra med om jeg kommer dit som 35-36-åring, mener Riise.

Både Norsk Tipping og Norges Fotballforbund har tydelig flagget at spill i Tippeligaen ikke er forenlig med å arbeide for et utenlandsk spillselskap.

Det var før den nye Discovery-avtalen, og Riise tror ikke noen kan hindre han i å utføre levebrødet sitt i en norsk Tippeligaklubb.

— Betsson har sagt de vil støtte meg og gi meg fri i den perioden jeg spiller i Norge. Jeg tror mye forandrer seg til neste år når Discovery tar over Tippeligaen. Alle forstår nok at Norsk Tipping ikke kan nekte meg å spille fotball i Norge, fortsettter Riise.

Godt valg

Bånda til lillebror Bjørn Helge har alltid vært tette, og brødrene snakker sammen nesten hver dag.

— Han har skaffet seg mye erfaring og er en ekte ledertype. Det er et godt og fornuftig kaptein-valg av AaFK-trenerne. Bjørn Helge er rette mann til å gå foran i den spillergruppa, sier Riise.

Han blir 36 år i september, men ser for seg flere år som aktiv. Etter det venter en trenerkarriere.

— Jeg er fotballspiller og elsker å trene, og jeg kan holde det gående til jeg er 40. Målet er å ta C- og B-trenerkurs i år, og kanskje jeg også rekker A-kurs, forteller Riise videre.

Han ble en erfaring rikere i India, der 35-åringen brøt kontrakten med Delhi Dynamos halvannet år før den gikk ut.

— Nivået var greit, men jeg følte jeg lå et hakk over dem. Det er en ny liga som har litt å lære, men fotballmessig hadde jeg lite å klage over. Det var fantastiske mennesker og utrolig å være der med dem. Det var livet utenfor bana som ikke passet for meg, sier John Arne Riise.

Rørende gjensyn med Anfield

John Arne Riise var tilbake på Anfield.

Lørdag var John Arne Riise tilbake i hjemmelagets garderobe på Anfield. Sittende på sin gamle plass var 35-åringen tydelig berørt.Det var tid for ettertanke fra plassen han mottok de siste instrukser fra Liverpool-managere som Gerhard Houlier og Rafael Benitez.

— Dette er veldig spesielt, og vekker mange minner. Jeg hadde syv utrolig fine år her, og møtte mange fantastiske mennesker, forteller Riise.

Hestesparket

Ålesundsgutten scoret ti mål i sin første sesong på Anfield.

Blant annet det spektakulære frisparksmålet mot Manchester United.

Liverpool-fansen synger fortsatt om kanonkula fra 2001. — Det var et av de absolutte høydepunktene mine. Jeg husker jeg traff ballen så reint, at jeg nesten ikke kjente berøringen, minnes Riise.

7. januar fikk han også æren av å servere tidenes toppscorer i klubben, Ian Rush, under en oppvisningskamp med Liverpool Legends i Australia.

— Det var utrolig godt å være med. Samtidig er det en stor ære, og viser jeg har gjort noe rett, smiler 35-åringen.

Klopp ingen flopp

Riise følger godt med på hva som skjer med klubben han spilte to Champions League-finaler med.

35- åringen mener Jürgen Klopp var både en riktig og god ansettelse, i en periode Liverpool sliter med å finne tilbake til gammel storhet.

— Jeg er glad han kom hit, men samtidig tror jeg det blir svært tøft å klare en topp 4- plassering i år. Klopp trenger en oppkjøring, der han kan hente sine spillere som passer inn i hans system. Liverpool blir mye bedre neste sesong, slår mannen med flest norske landskamper fast.