Vålerenga — Frisk Asker 6-2

Vålerenga imponerte igjen da de slo formsvake Frisk Asker 6-2 på Jordal torsdag kveld. Storhamar tok et stort steg mot 2.-plassen da de knuste Lørenskog.

Vålerenga er i ferd med å spille på seg en solid porsjon selvtillit før sluttspillet. Torsdag ble Frisk Asker for små foran over 3000 tilskuere på Jordal.

Laget fra Asker vant riktignok skuddstatistikken 41-31, men lå under 0-5 da de fant nettet for første gang.

Mathias Trygg, Francis Fortier, Daniel Sørvik, Brian Ihnacak og Simon Gamache hadde scoret målene for VIF.

Mot slutten av annen periode skapte Éric Castonguay ny spenning med ro raske mål, men Frisk var aldri i nærheten av å true hjemmelaget i de siste 20 minuttene.

I stedet satte Jonas Knutsen inn dagens siste scoring i tomt mål like før slutt.

Hat trick av Larrivée

Frisk er midt i en skikkelig formsvikt. For noen uker siden kjempet de om seriemesterskapet, men nå risikerer de å tape hjemmefordelen i sluttspillets første runde. De er nummer fire, à poeng med Sparta på plassen bak.

VIF er nummer seks, og mye skal til om det forandrer seg på de kampene som er igjen.

I Hamar tok Storhamar imot Lørenskog i kveldens toppkamp, og hjemmelaget sikret langt på vei 2.-plassen i grunnspillet.

Det var lenge tett og jevnt i Hamar OL-amfi, men i siste periode avgjorde vertene med tre scoringer og det endte 7-4. Christian Larrivée ble dagens mann med tre mål og én assist, mens Joachim Jensen hadde hele fem målgivende pasninger.

Nytt braktap for Kongsvinger

Storhamar legger fremdeles et visst press på Stavanger, men fem poeng ser tøft ut å ta igjen på de resterende kampene.

Lørenskog er nummer tre, sju poeng bak Storhamar. Frisk og Sparta følger to poeng bak laget fra Romerike.

I de øvrige kampene slo Lillehammer Stjernen 5-2, mens serieleder Stavanger Oilers vant oppskriftsmessig 6-1. I Kongsvinger slapp bunnlaget inn seks mål eller mer for åttende kamp på rad da Sparta vant 8-1. Laget ligger sist i eliteserien med fattige sju poeng på 39 kamper. (©NTB)