M/S — Stavanger Oilers 1-6

Serieleder Oilers trengte litt tid på å bli varme i trøya bort mot M/S, men sørget for 50 sekunder med fyr, flamme og tre scoringer da tabellnierne ble slått hele 6-1 på bortebane torsdag kveld.

— Det var deilig å se at gutta var klare til kamp etter et langt opphold. Jeg synes vi var ganske stabile. Vi slapp ikke til mye, og selv om vi kanskje startet litt rufsete og ikke skapte all verden, synes jeg vi hadde god kontroll allerede i 1. periode. Midtperioden var veldig bra, og i 3. periode kontrollerte vi bare seieren inn, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet like etter kampslutt.

— Jeg kan ikke huske å ha opplevd tre mål på 50 sekunder før. Det gikk vanvittig fort mellom hver scoring, og det kan nok godt hende det er en eller annen form for rekord. Det er alltid gøy å ta med seg fra slike kamper, sier Oilers-sjefen.

Stavanger Oilers hadde tapt fem av sine åtte siste bortekamper før oppgjøret i Manglerudhallen, og virket også noe rustne fra start. Etter snaut halvspilt 1. periode begynte omsider serielederne å få gang på maskineriet, og etter 9.33 satte også Peter Lorentzen inn 1-0 i favør Oilers etter forarbeid av Tommy Kristiansen og Daniel Bøen-Rokseth.

Ett lag på isen

Oilers hadde ikke vært i aksjon i eliteserien siden 31. januar før kampen mot Manglerud Star, og trengte tydeligvis litt tid på å bli varme i trøya. Etter at Petter Thoresens menn tok ledelsen, var det nemlig bare ett lag på isen. Tabellnier M/S hadde mer enn nok med å forsvare seg, og maktet bare å notere seg for tre skudd på mål mot Oilers sine 13 i en 1. periode som verken var spesielt velspilt eller underholdende.

Serielederne startet midtperioden i undertall etter at Josh Soares ble utvist like før pause, men lot seg ikke påvirke av det. I stedet var det nettopp Soares som doblet ledelsen til 2-0 for Oilers etter snaut halvspilt 2. periode. Manglerud Star reduserte ved Markus Bilstad Pedersen til 1-2 bare minuttet senere, men håpet levde ikke lenge for hjemmelaget. To minutter senere, 13 minutter ut i midtperioden, sørget nemlig Dan Kissel for at Oilers nok en gang var to mål foran da han satte inn 1-3. Fire minutter senere startet Nick Plastino et minutt av de sjeldne da han dundret inn 1-4 fra blålinjen. Og Oilers-spillerne rakk knapt å feire ferdig, før Mats Larsen Mostue økte til 1-5 bare 22 sekunder senere. Men serielederne var ikke ferdige, og like etterpå satte Soares sitt andre for kvelden da han puttet inn 1-6 etter 37.55. Dermed hadde Oilers scoret utrolige tre mål på bare 50 sekunder, og kampen var i realiteten avgjort før den tredje og siste perioden.

Tøffere kamp venter

Oilers startet 3. periode med et langt undertall etter at Tommy Kristiansen fikk 2 + 2 minutter i fryseboksen like før pause, men gjorde en solid innsats i box play. Serielederne hadde full kontroll også de siste 20 minuttene i Manglerudhallen, men maktet aldri å score flere mål.

Det gjorde heller ikke Manglerud Star, og dermed endte det med 6-1-seier til Oilers etter 16-36 i skudd og noen minnerike minutter i midtperioden.

— Det er greit å starte med en kamp som denne etter en lang pause, men det er alltid et faremoment også. Heldigvis tok spillerne oppgaven på alvor og var 100 prosent skjerpet. Det er også gledelig å se førsterekka levere en veldig solid kamp igjen. De slet litt før pausen, og vi er avhengige av at de leverer varene framover, mener Petter Thoresen..

Søndag venter en langt tøffere bortekamp mot Lillehammer for Oilers – den fjerde på rad på fremmed is. Neste hjemmekamp spilles først neste torsdag når Stjernen gjester DNB Arena.

— Søndagens bortekamp mot Lillehammer blir langt tøffere, og der må vi nok være både et og to hakk bedre for å ta med oss tre poeng hjem. Klarer vi det skal vi være veldig fornøyd med utbyttet fra fire strake bortekamper, sier Petter Thoresen.