Et drøyt kvarter før slutt stanget Fernandinho gjestene i føringen, men kun fire minutter senere var også Steven Naismith frampå med pannebrasken. Han ekspederte et lekkert innlegg fra Leighton Baines i mål.

– I første omgang hadde vi klare sjanser. I annen omgang forbedret Everton seg, fikk muligheten til å utligne og tok den, sa Manchester City-sjef Manuel Pellegrini etter kampen.

Chelsea i tet

Før lørdagens runde i engelsk fotball var det kun alfabetet som skilte Chelsea og Manchester City i toppen av Premier League. Manchester Citys poengtap mot Everton gjør at Chelsea, med sin 2-0-seier over Newcastle, leder serien med to poeng.

Everton på sin side tok sitt første poeng etter fire strake tap.

– Vi er på vei tilbake til nivået vi vet vi har, men når man er i en periode med dårligere resultater er det vitalt med et positivt resultat. Å få uavgjort mot et lag med selvtillit og gode resultater er positivt med tanke på hvordan vi oppnådde det, sa Everton-manager Roberto Martínez.

Agüero tilbake

Eneste lyspunkt for Manchester City må være at Sergio Agüero er tilbake i aksjon. Argentineren ble byttet inn snaue 25 minutter før slutt.

Argentineren, som har sett Citys seks siste Premier League-kamper fra sidelinjen, klarte likevel ikke å ordne borteseier.

– Det er viktig at Sergio Agüero er tilbake. Han er en veldig viktig spiller for laget, sa Pellegrini.

Citys midtbanemann Yaya Touré vil for øvrig være utilgjengelig for de regjerende seriemestrene fremover. Han representerer Elfenbenskysten i Afrikamesterskapet.

Burnley over streken

2-1-seieren mot rival QPR var Burnleys første trepoenger på en snau måned. Det sendte laget over nedrykksstreken.

Ifølge statistikkselskapet Opta er QPR, med lørdagens tap, det første laget som har tapt sine ti første bortekamper i den engelske toppserien siden Sunderland i 1964/65-sesongen.

Danny Ings ble matchvinner i første omgang med sin 2-1-scoring. Spissen, som scoret sitt sjette mål for sesongen, pekte på viktigheten av å slå de andre bunnlagene.

– Det er massivt. Det er vår egen miniliga der nede, så det er viktig at vi plukker opp poeng i slike kamper, sa han.

– Vår hjemmeform har alltid vært bra, så det er viktig at gir vårt beste mot lagene rundt oss. Det var det vi gjorde i dag.

Scott Arfield scoret kampens første mål etter kun tolv minutter. Drøye 20 minutter senere var Charlie Austin sikker fra straffemerket. QPR-spissen scoret sitt fjerde mål på bortebane denne sesongen. London-klubben står med bare fem bortemål totalt. Everton tok sitt første poeng etter fire strake tap.

FAKTA

Burnley – Queens Park Rangers 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 Scott Arfield (12), 1-1 Charlie Austin (str. 33), 2-1 Danny Ings (37).

17.523 tilskuere.

Chelsea – Newcastle 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Oscar (43), 2-0 Diego Costa (59).

41.612 tilskuere.

Everton – Manchester C. 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Fernandinho (74), 1-1 Steven Naismith (78).

39.499 tilskuere.

Leicester – Aston Villa 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Paul Konchesky (45).

31.728 tilskuere.

Rødt kort: Matthew James (90), Leicester, Ciaran Clark (90), Aston Villa.

Sunderland – Liverpool 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Lazar Markovic (8).

45.369 tilskuere.

Rødt kort: Liam Bridcutt (49), Sunderland.

Swansea – West Ham 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Andy Carroll (43), 1-1 Mark Noble (selvmål 74).

20.745 tilskuere.

West Bromwich – Hull 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Saido Berahino (78).

24.818 tilskuere.

(©NTB)