Etter å ha gitt tidligere Barcelona-keeper Victor Valdés (32) muligheten til å trene seg opp etter en alvorlig kneskade, ble målvakten før helgen presentert som Manchester Uniteds nye keeper.

Trebarnspappaen fra Barcelona har signert en kontrakt på halvannet år, og vil dermed gi landsmannen David De Gea kamp om jobben som førstekeeper i United.

Førstevalget

Den jobben har David De Gea hatt helt siden han ble hentet til Old Trafford av Sir Alex Ferguson i 2011. Men det ryktes at den spanske landslagsmålvakten er ønsket av Real Madrid.

David de Gea i aksjon mot Liverpool og Raheem Sterling. Foto: NTB Scanpix

Kontrakten med United går ut sommeren 2016. Men Louis van Gaal håper og tror keeperen forlenger.— Det er er ikke noe problem for David å signere. Når man spiller regelmessig er man som regel best. Og manageren blir veldig glad for at spillere som er fast på laget vil bli værende, sier Louis van Gaal ifølge Sky Sports.

— David har utviklet seg veldig i løpet av de siste seks månedene. Jeg er veldig førnøyd med utviklingen hans, sier Van gaal.

For det er ingen tvil om hvem som er nederlenderens førstemålvakt. Det vet også Victor Valdés.

Utfordrer Valdés

Victor Valdés er tilbake etter kneskaden han pådro seg sist vår. Da som Barcelona-spåiller. Foto: NTB Scanpix

— Ingen er fornøyd med å være nummer to i køen. Og han må ha som ambisjon å danke ut David de Gea. Men det kommer til å bli vanskelig for ham, fortsetter Manchester United-manageren.Med ankomsten til Valdés betyr det at veien til førstelagsspill kan synes enda lenger for Anders Lindegaard. Dansken har også blitt linket vekk fra Old Trafford.

United møter Southampton borte søndag kl. 17.