Cecilia Brækhus (30) ser for seg å være proffbokser i to år til.

— Jeg håper å holde på et par år til. Jeg er overveldet over støtten jeg får fra Norge, Danmark og Tyskland. Akkurat nå er det veldig, veldig artig. Men jeg forbereder meg på et liv etter boksingen, sier boksedronningen fra Sandviken.

Hun har bodd i Berlin siden hun tegnet kontrakt med Team Sauerland i november 2007. Men da Bergens Tidende møtte henne i Herning i går formiddag, dagen etter hennes 20. strake proffseier, var hun klar på at det er i Bergen hun hører til.

- Berlin er en fantastisk by og mitt andre hjem. Men jeg kommer hjem til Bergen, det er der jeg hører til, sier hun.

I proffboksingssirkuset er det ikke uvanlig at gamle helter gjør comeback, lokket av store pengesummer. Det kommer ikke til å skje med Brækhus, sier hun.

— Når jeg er ferdig, er jeg ferdig. Da skal jeg holde på med andre ting. Jeg har noen planer, sier hun uten å ville utdype.

Vil engasjere seg i Bergen

Brækhus ser også for seg å engasjere seg i kampsportsmiljøet i Bergen. Men ikke som trener.

— Det er andre som kan gjøre trenerjobben bedre enn meg. Jeg ser heller for meg at jeg kan være med å kommentere, og bidra til profilering. Kampsport må løftes opp og frem.

Seieren over Jessica Balogun i Kongrescenteret i Herning sent lørdag kveld gjør at Brækhus fortsatt er ubeseiret som proffbokser.

- Så du for deg dette da du begynte?

— Nei, ikke i det hele tatt. Det har tatt helt av, sier hun.

Hun forteller også at suksessen i ringen etter hvert viser igjen på bankkontoen.

— Jeg klarer å legge meg opp penger. Jeg trenger ikke bekymre meg over det økonomiske, og det er veldig herlig.

- Har du sikret fremtiden din?

— Ikke i den forstand at jeg kan leve av pengene resten av livet. Jeg må ha meg en jobb etter karrieren.

- Inn i min tøffeste periode

Det var en frisk og opplagt Brækhus som møtte oss på DGI-hotellet morgenen etter at hun forsvarte de tre VM-beltene sine mot Balogun (23) fra Tyskland. Selv om Balogun var en hardtslående og meget offensiv bokser, satte guarden til Brækhus en effektiv stopper for angrepene. Nettopp det at forsvaret satt så godt, gjør at selvtilliten er på topp før møtet med verdens beste kvinnelige proffboksere.

— Jeg går nå inn i min tøffeste periode som kampsportsutøver. Jeg har drevet med kickboksing, amatørboksing og har nå gått 20 kamper som proffbokser. For min egen motivasjons skyld, må jeg møte de beste. Jeg gleder meg, er kjempemotivert, og kroppen er på plass.

Møter knockoutmaskin

Hun sier at kampen mot Anne-Sophie Mathis fra Frankrike er så godt som spikret til september, uavhengig av hvordan det går med Mathis i revansjoppgjøret mot Holly Holm i Albuquerque i New Mexico 15. juni. Ifølge Brækhus kommer kampen trolig til å gå i Frederikshavn i Danmark. Mathis er ranket som nummer én i verden. Brækhus rykket opp fra tredje- til annenplass på verdensrankingen i weltervekt etter seieren lørdag.

Det skremmende med Mathis (34), er at hun har vunnet 22 av sine 26 seirer på knockout.

Holm (30) fra USA er nummer tre på verdensrankingen. Noni Tenge (30) fra Sør-Afrika er nummer fire, hun har det siste verdensmesterbeltet, fra forbundet IBF. Det vil Brækhus gjerne ha. Hun sier hun vil møte alle de store nå.

Vil møte de beste

— Jeg er på et stadium i karrieren der jeg er nødt til å møte de beste. Jeg er 30 år nå, og håper å holde på med proffboksing et par år til, sier hun.

Brækhus sier hun blir motivert av at nivået i verdenstoppen har hardnet til.

- Det har spisset seg til med flere gode, rutinerte boksere, i tillegg er det kommet sultne ungjenter.

Nå drar Cecilia to uker på ferie til Miami i USA.

— Jeg skal ha ferie, men er nødt til å trene, i og med det kommer en viktig periode for meg fremover, sier hun.

Hun lover å komme innom Bergen en tur også i sommer. Og hun skal en uke til Uganda for å være med på åpningen av en skole som er oppkalt etter henne.

- Jeg regner med å dra tilbake til Berlin i juli og starte oppkjøringen til neste kamp.