Torsdag ble det klart at Norges Idrettsforbund vil ha bort forbudet mot proffboksing i Norge.

– Det er en lov som har overlevd seg selv, sa idrettspresident Børre Rognlien på pressekonferansen torsdag.

— Ville gitt norsk boksing et stort løft

Det har fått fortgang i behandlingen på Stortinget.

— Nå åpner vi saken igjen umiddelbart. Det begynner vi med å behandle tirsdag. Dette er en særdeles god nyhet for de som ønsker proffboksing på norsk jord, sier saksordfører Linda Helleland (Høyre) til VG Nett.

Cecilia Brækhus jubler over meldingene, og håper at dette vil åpne for proffboksing på norsk jord.

- Det er ingen tvil om at det ville gitt norsk boksing et stort løft. Da kunne vi fått opp flere gode, norske boksere, og det ville gjort det enklere for norske boksere å få en karriere uten å måtte flytte fra Norge , sier Brækhus til bt.no.

Men Brækhus vil ikke juble altfor høyt ennå.

— Det er et kjempepositivt signal, men jeg avventer litt, for det har vært veldig mange runder på dette tidligere. Jeg ønsker å ha alle fakta på bordet først, sier Brækhus.

Håper på Mathis-kamp i Norge

Det er i hovedsak regjeringspartiene som har gått imot å endre loven mot proffboksing som kom i 1981. Flere AP-representanter har tidligere gjort det klart at de støtter seg til en eventuell instilling fra NIF-styret.

— Nå som de har fått det, kan jeg ikke skjønne hva som skal hindre at loven blir endret. Jeg håper det kan skje allerede i høst slik at Brækhus kan bokse storkampen mot Anne-Sophie Mathis i Oslo eller Bergen. Men det kan vel fort bli slik at en lovendring trer i kraft fra nyttår, sier Helleland til vg.no.

Å bokse i Norge, er noe Brækhus har drømt om.

- Det hadde vært helt fantastisk å møte Mathis i Norge, foran 10-15 000 tilskuere. Det har alltid vært en drøm. At det nå faktisk kan skje, er veldig spennende. Men, som sagt, jeg venter litt med å juble ennå , sier 30-åringen fra Bergen.

Men det er ikke sikkert at Brækhus får sjansen, for det vil ikke være fritt frem for hvem som helst å arrangere proffkamper i Norge. NIF vedtok nemlig at et slikt arrangement skal eies av Norges Bokseforbund.

— Hun tilhører Team Sauerland. Jeg tror derfor at jeg må reise til Danmark eller Tyskland for å være sikker på å få se Cecilia Brækhus, sier Rognlien til TV 2.

Taus Gjul

APs Gunn Karin Gjul vil ikke si så mye om saken ennå.

— Vi vil gå igjennom det vedtaket fra NIFs styre. Det er klart at dette gjør at vi må se på saken på nytt, men det må blant annet veies opp mot medisinske hensyn, sier Gjul til VG Nett.

Det er nye regler fra Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) som har gjort at norsk idrett også må se på boksingen med nye øyne, og idrettsstyret gir sitt klare råd til kulturministeren.