Alle ha fått med seg at Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har slengt med leppa om Moldes pengebruk. Men du visste kanskje ikke at Moldes direktør, Tarje Nordstrand Jacobsen, har spilt fotball med Fagermo som trener.

— Jeg ble hentet av Dag-Eilev til Notodden som spilte i 2. divisjon for ni år siden. Han betalte i dyre dommer og hentet dyre spillere til klubben, smiler Jacobsen.

Moldesjefen spilte tre måneder for Notodden før han dro til Molde for å bli ny administrerende direktør.

— Mot bedre vitende

Han ønsker ellers ikke si så mye om andre klubber.

— Vi er vant til at mange uttaler seg om oss mot bedre vitende. Vi i MFK skal være forsiktig med å mene noe om andre. Vi skal ha fokus på oss sjøl og gjøre det vi kan for å utvikle norsk fotball.

Han betrakter Fagermo som en frittalende person med sterke meninger.

Skryter av Odd

Jacobsen skryter av finalemotstander Odd.

— Odd har drevet godt i mange år. De har hatt fokus på lokal rekruttering og gjort det på en veldig god måte. Delvis har de også vært tvunget til det av økonomiske årsaker.

Dette med kjøp og salg av spillere mener Jacobsen blir en naturlig del for alle klubber med suksess.

— Det er nødvendig for å utvikle klubben. Det er utopi å tro at du kan kjempe om titler i Norge bare ved å dyrke fram lokale egne spillere. Vår filosofi er å utvikle lokale unge spillere - og hente andre unge spillere som vi kan utvikle i Molde. Om spillerne lykkes, kan noen av dem også bli solgt til større klubber og større ligaer.

Penger til norsk fotball

Tarje Nordstrand Jacobsen er klar på at det at Molde har spilt seg fram til å bli et av de beste lagene i Norge også gjør at klubben må jobbe litt annerledes enn mange andre klubber.

— Hvis vi lykkes vi med hvordan vi driver Molde fotballklubb, kommer det en del penger inn i norsk fotball - både på spillersalg og forhåpentligvis også fra Uefa gjennom spilli europacupene.

Men den viktigste jobben gjøres lokalt.

— Klubben skal ha så bredt fundament som mulig i lokalsamfunnet og regionen. Det er her vi henter mesteparten av inntektene våre - både fra et stort og trofast publikum og gjennom lokale støttespillere, sier Tarje Nordtsrand Jacobsen som gleder seg til cupfinale.

— Det er alltid en fest, og ofte er det veldig artig etterpå også, sier MFK-direktøren.