De gjorde det i 2000, og nå gjør de det igjen: Telemarksavisa-redaktør Ove Mellingen og NRK-journalist Eirik Haugen skal gå den 15 mil lange veien fra Skien til Oslo.

– Den gangen var jeg i midten av 30-årene, og turen ble en veldig stor opptur og en morsom greie. Men nå er jeg 50 år og formen er ikke på topp – jeg sliter med det ene og det andre i kroppen. Det kan godt hende jeg havner på Rikshospitalet. Men jeg prøver, så får vi se hvor langt beina bærer. Det er gøy å skape litt stemning rundt slike begivenheter, sier TA-redaktør Mellingen til Aftenposten.

Den lange gåturen, der cupfinalen mellom Molde og Odd er det store målet, skal sendes direkte både på NRK og TAs nettsider ved hjelp et kamera som NRK-journalist Eirik Haugen skal ha på seg.

Tror Hurtigruten blir turbo-TV i forhold

Planen er at begge skal ha på seg mikrofoner, slik at seerne kan følge den fire dager lange turen – inkludert alle samtalene – minutt for minutt.

– Jeg er jo litt skeptisk til å ha på meg mikrofon. Jeg må virkelig passe på hva jeg sier, sier Mellingen og ler.

Han anslår at de kommer til å gå rundt fem kilometer per time, og mener dette setter en ny standard for sakte-TV.

– Man snakker om sakte-TV, men dette blir sakte sakte-TV. NRKs Hurtigruten-sendinger blir turbo-TV i forhold, sier TA-redaktøren idet han får en uventet leveranse med fotsalve i hånden.

– Jeg hadde ikke tenkt tanken engang. «Foot lotion» står det, så det blir sikkert bra, sier Mellingen og ler.

Slik blir turen:

Etappe 1: Onsdag klokken 09.00 starter ferden fra Skien, så videre til Siljan og Steinsholt før første dag og etappe avsluttes i Brufoss (totalt 41,3 kilometer, ifølge NRK).

Etappe 2: Turen går fra Brufoss til Sande og så til Drammen (55 km).

Etappe 3: Fra Drammen skal de to mediepersonlighetene gå til Asker, før etappen er ferdig i Sandvika (39,1 km).

Etappe 4: Siste etappe går fra Sandvika til Kontraskjæret i Oslo, der Odd-fansen skal lade opp til cupfinalen som spilles søndag. Målet er at de to turgåerne skal være fremme lørdag klokken 15 (13,6 km).