Valgkomiteen arbeider nå med å sy sammen et nytt forslag til styre i Sportsklubben Brann frem mot det ekstraordinære årsmøtet. Det foreligger ennå ingen dato for dette møtet, men det er på det rene at det neppe blir avholdt på denne siden av påske. Etter at valgkomiteen har levert sin innstilling og det ekstraordinære møtet er avholdt, trekker tre medlemmer av komiteen seg.

Det bekrefter valgkomiteens leder Hilde Lekven overfor BT.

— Ja, vi trer til side på det ekstraordinære årsmøtet. Det er en konsekvens av det som skjedde på årsmøtet. Det burde vært unngått, og da vurderer vi det slik at vi tar ansvar og trekker oss, sier Lekven.

KRONIKK: SUPPORTERNE ER DEN NYE TIDEN.

- Står ved den opprinnelige innstillingen

Komitémedlemmene det gjelder er henne, Bjørg Hatlem og Bjørn Reksten.

— Vi har meldt tilbake skriftig til Brann et vi trer til side etter valget på det ekstraordinære møtet, sier Lekven.

Sammen med Hatlem og Reksten er hun de eneste av de nåværende komitémedlemmene som var med på å innstille et styre med Kjell Tennfjord som formann og uten Åshild Samnøy som styremedlem. Som kjent endte den innstillingen med benkeforslag på Samnøy, og det verste kaosmøtet i nyere Brann-historie.

Bjørg Hatlem bekrefter også at hun, Lekven og Bjørn Reksten har meddelt Brann at de går av.

— Det er fordi vi vil vise at vi sto ved den opprinnelige innstillingen. Hadde vi trukket oss allerede på årsmøtet eller på dette tidspunkt, ville vi gjort oppgaven verre for de som kommer etter oss. Når vi nå velger å trekke oss, står det ekstraordinære årsmøtet fritt til å velge en helt ny valgkomité, sier Hatlem.

Både Lekven, Hatlem og Reksten ble på årsmøtet i forrige uke valgt for en ny periode i komiteen. Det samme ble de nye medlemmene Tor Raaheim-Olsen og Geir Berge.