Torsdag forflyttet håndballjentene seg fra Debrecen til Budapest, der de møter Sverige til EM-semifinale fredag. Onsdag tapte Norge for Ungarn, og det med en tropp som har blitt kraftig rammet av sykdom de siste dagene.

På reisen til Budapest tok landslagsledelsen grep. I stedet for at hele laget kjørte i buss, ble enkelte av spillerne sendt i forskjellige taxibiler. Reisen tok to timer.

— Vi har delt gruppen opp i flere puljer. Noen kjører i bussen, mens andre kommer i litt forskjellige biler, alt etter hvor syke de har vært. Noen har hostet litt, noen har vært mer syke, og noen er på bedringens vei, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Aftenposten.

I én av taxibilene satt Ida Bjørndalen og Emily Stang Sando.

— Jeg kjente litt på det etter kampen i går, men jeg er ikke syk. Jeg hostet litt, og ble dermed sendt i en taxi, sier Bjørndalen.

Taxivenninnen Sando spilte keeper for Norge mot Ungarn, som erstatter for syke Silje Solberg.

— Jeg følte meg ikke helt hundre prosent under kampen i går. Det er du jo ikke når du har en forkjølelse i kroppen. Du kan sikkert høre litt på stemmen min at jeg er litt forkjølet, sier Sando, som forteller at sykdomsplagene ikke er en stor snakkis i troppen.

— Jeg skjønner at det blir fokus på dette i mediene, men innad i laget har vi ikke snakket så mye om det.

Ingen flere tilfeller

Det var torsdag ingen nye sykdomstilfeller i den norske troppen torsdag.

Camilla Herrem stod over mot Ungarn.

To-tre timer før avkast måtte assistenttrener Mia Hermansson Högdahl, Camilla Herrem og Sanna Solberg melde forfall på grunn av sykdom.— De som var syke i går (onsdag), er i bedring, opplyser presseansvarlig Halvor Lea.

Fredag venter Sverige i semifinalen i Budapest. Norge spiller om å nå sin sjuende strake EM-finale.

(©NTB)