Mandagens kamp mellom Bodø/Glimt og Rosenborg blir meget spesiell for spesielt en person. Trond Olsen har flere sesonger bak seg som Aspmyras store helt.

– Det blir litt rart å springe utpå der. Det blir på en måte som å skifte i feil garderobe, sier Olsen.

De siste årene har det nesten blitt vanlig at spillere lar være å juble om de scorer mot gamleklubben.

– Alle spør meg om hva jeg skal gjøre hvis jeg scorer mot Glimt. Svaret er at jeg har ingen anelse. Jeg forbereder meg som vanlig, sier 25-åringen.

– Det blir en spontanreaksjon om du scorer?

– Ja, det blir det nok, svarer Olsen.

Les også:

– Vi "hjalp" ham

Han presenterte seg for alvor for Erik Hamrén da han scoret tre ganger mot Rosenborg i siste serierunde i fjor.

– Tenkte du da at han ville du gjerne ha, Hamrén?

– Nei, det gjorde vi ikke. Vi ser på helheten. Når det er kamp fokuserer vi bare på oss selv. Han var selvsagt god i den kampen og bidro sterkt til at vi tapte, men vi "hjalp" ham litt også i den kampen, minnes Hamrén.

– Hva synes du om Trond Olsens i RBK-drakten så langt?

– Jeg er riktig så fornøyd. Han har prestert som forventet. Han startet bra, senere ble det mindre bra. Men det er ganske typisk for nye spillere. Det er mye nytt å forholde seg til når man skifter klubb, sier Hamrén.

– Kan blir råere

Olsen har hat en stigende formkurve i de siste kampene.

– Det er klart at det hjelper litt på selvtilliten. I det siste har jeg vært med på laget og har fått bidra i kamper, men det er selvfølgelig ikke alt som er like bra, sier 25-åringen.

– Hva må du jobbe med?

– Jeg kan være enda råere én mot én. I tillegg kan jeg bli flinkere til å sette sjansene jeg får. Det positive er at jeg kommer til sjanser, svarer han.

Må stoppe Christian Berg

Olsen kommer med et overraskende svar da Adresseavisen spør om hvem som blir viktig å stoppe i mandagens kamp. Ikke Runar Berg, Thiago Martins eller Stig Johansen, men:

– Christian Berg er Bodø/Glimts stabilisator på midtbanen. Han gjør en utrolig jobb for hele laget, mener Trond Olsen.

– Det er ikke så mange som tenker på at han blir viktig å stoppe..?

– Nei, han blir litt som Anthony Annan er for oss. Han legger ned mye innsats, men blir ikke lagt mest merke til, svarer Olsen.