LEVANGER: Jonas Svensson (16) jaktes av Rosenborg og må snart ta et vanskelig valg. Han er svært usikker på hva som er riktig for ham. Sportslig leder Erik Hoftun bekrefter at RBK er svært lystne på å få G16-landslagsspilleren i stallen.

– Vi følger godt med ham og har gjort det en stund. Han kan bli Rosenborg-spiller om ikke altfor lenge, sier Hoftun til Adresseavisen.

Sammenlignes med Ørjan

– Hvilken type spiller er han?

– Jeg hører at han blir sammenlignet med Ørjan Berg. Jonas må få lov til å utvikle seg i fred og ro, påpeker Hoftun.

Selv er 16-åringen, som skal begynne på videregående til høsten, svært usikker. Er det riktig å flytte til Trondheim og en profesjonell klubb, eller har han det bedre med å fortsette karrieren i Levanger?

– Jeg vet at det er interesse i Rosenborg, men jeg har ikke bestemt meg for om det blir Levanger eller RBK. Valget bør tas ganske fort, i løpet av denne sommeren, sier Svensson, som er nevø til tidligere landslagsspiller Tina Svensson.

Trodde det var nerver

Gårsdagen ble ikke noen stor opplevelse for stortalentet. Indreløperen ble byttet ut allerede etter 32 minutters spill i cupkampen mot det som kan bli hans nye klubb. Årsaken var at han ikke var frisk.

– Jeg var forkjølet onsdag. Før kampen trodde jeg det var nerver, men det ga seg ikke utover i kampen, og da var det bare å gå av, forklarer han.

– Hva tenker du rundt klubbvalget?

– Jeg føler jeg utvikler meg i LFK og det er vanskelig å si hva det heller mot. Det er ikke alltid enkelt å flytte og bo alene. Samtidig er helhetstilbudet mer profesjonelt i Rosenborg, sier han.

LES OGSÅ:

WEB-TV:

LFK vil beholde ham

Levanger-trener Tormod Bjerkeset håper han får beholde 16-åringen.

– Så lenge RBK vil ha ham er det nærliggende å tro at han blir Rosenborg-spiller, men han får en god utviklingsarena også her. Jonas Svensson er fast på G16-landslaget og betegnes som en indreløper med svært god spilleforståelse.

Overfor Adresseavisen bekrefter 16-åringen at det kun er Rosenborg og Levanger som er aktuelle klubber for ham nå. Levangers storscorer Vegard Alstad Sunde ser et giganttalent i 16-åringen fra Verdal:

– Neste gang Rosenborg er her, da er han kanskje RBK-spiller. Talentet er der og alt ligger til rette. Jonas kan bli fotballspiller, for å si det slik, sier «Kokken».