JUBEL: Mats Rosseli-Olsen og andre lagkamerater omfavner Ryan Lasch, som satte inn ett av Frölundas to scoringer. Foto: AP Photos

Mats Rosseli Olsen og hans Frölunda vant mesterligaen i ishockey. Finske Kärpät ble slått 2-1 i finalen på bortebane.

Nordmannen hadde to skudd på mål og fikk pluss 1 i sin del av kampen, men det var en amerikaner og en canadier som ble de største heltene. Ryan Lasch og Spencer Abbott scoret målene.

Det var høyt tempo og stor intensitet i duellene i en fullsatt arena i Uleåborg. Mot slutten av første periode slo Göteborg-laget til med to raske mål, og hjemmelaget greide aldri å reise seg etter den smellen.

— En perfekt start, akkurat som vi ville ha det. Vi sto opp og vant duellene, sa CHLs poengkonge Lasch, som noterte sitt 16. målpoeng da han styrte inn Oscar Fantenbergs skudd etter 16.20 minutter.

Effektivt

Ett minutt og 23 sekunder senere spilte Henrik Tömmernes fram Abbott, som slo pucken inn foran mål. Via en finsk skøyte havnet den i nettet.

- Vi var effektive, men spillemessig er det helt jevnt, sa trener Roger Rönnberg ved første pause.

Kärpät jobbet hardt for redusering, men Lasse Johansson lot seg ikke overliste før i finnenes fjerde overtallsspill snaut halvveis i siste periode. Juho Keranen skapte ny spenning, men flere mål slapp ikke Frölunda inn.

Frölunda vant skuddstatistikken 23-19. ## Revansj

I fjor tapte Frölunda en helsvensk finale i mesterligaen etter å ha ledet 2-0. Fire Luleå-mål i den siste perioden avgjorde, men denne gang holdt det for «Indians»

Ryan Lasch ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller (MVP), mens Oliver Lauridsen ble finalens MVP.

Mats Rosseli-Olsen spilte 12 mesterligakamper for Frölunda, noterte seks målpoeng (ett mål, fem assist) og hadde pluss 6 i pluss/minus-statistikken.