FOOTBALL - FRENCH CHAMPIONSHIP 2011/2012 - L1 - AS SAINT ETIENNE v AS NANCY LORRAINE - 13/08/2011 - PHOTO JEAN MARIE HERVIO / DPPI - HOMAGE TO JEREMIE JANOT Foto: JEAN MARIE HERVIO
FOOTBALL - FRENCH CHAMPIONSHIP 2011/2012 - L1 - AS SAINT ETIENNE v AS NANCY LORRAINE - 13/08/2011 - PHOTO JEAN MARIE HERVIO / DPPI - HOMAGE TO JEREMIE JANOT Foto: JEAN MARIE HERVIO

Saken rundt Veigar Páll Gunnarsson overgang fra Stabæk til Vålerenga vil dra ut i tid. Nå har Asker og Bærum politidistrikt funnet ut av de også vil snakke med Nancy. Det må godkjennes av franske myndigheter.

– Ja, det stemmer at vi har rettet en henvendelse til franske myndigheter om å få lov til å avhøre en fra klubben. Norsk politi har ikke myndighet til å foreta et slikt avhør uten tillatelse, bekrefter politiadvokat Morten Stene overfor Aftenposten.no.

– Hvorfor har dere ikke gjort dette før?

– Det har vært et tema over tid, og det er en liten stund siden henvendelsen ble sendt. Vi har kommet til et punkt i etterforskningen hvor vi finner dette nødvendig.

– Hvor lang tid vil det ta å få denne tillatelsen?

– Vanskelig å si, men erfaringsmessig kan det ta en del tid. Men vi har godt håp om å få gjort det i løpet av en måned. Noen land er raskere enn andre i slike saker.

– Er dette det eneste som gjenstår før saken kan avsluttes?

– Det gjenstår noen andre avhør også, men de vil nok være avsluttet når vi får tillatelsen fra Frankrike. Etter at vi har snakket med Nancy vil vi se om det er grunnlag for å reise tiltale eller om saken skal henlegges.

– Hva går det mot?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Morten Stene.

Overgangsbråket rundt Páll Gunnarsson startet da TV 2 12. oktober påsto at Stabæk hadde solgt islendingen «altfor billig» for å unngå en større overgangssum til Gunnarssons forrige klubb, Nancy. 17. oktober bestemte Asker og Bærum politidistrikt å starte etterforskning.

Stabæk har hele tiden hevdet at det ikke er gjort noe ulovlig i saken.