København (bt.no): Sotras bokseproff Tim-Robin Lihaug (22) går natt til søndag sin hittil største kamp i karrieren, når han bokser for ungdoms-VM-tittelen til WBO-forbundet.

Lihaug trodde kampen ville gå uten kjæresten Renate Fossheim (21), men den gang ei: Fossheim og resten av Lihaugs familie lurte bokseren trill rundt og «smuglet» henne til København som en overraskelse.

— Vi har planlagt dette nesten en måned. Det har vært veldig vanskelig å holde det hemmelig. Både jeg, treneren (Ulf Johansen), foreldrene og broren har visst om det, sier Fossheim til BT.

Tidligere på dagen beklaget Lihaug seg – spøkefullt – over at kjæresten hadde valgt å bli i Spania der hun var, heller enn å følge hans kamp for å bli ungdomsverdensmester.

— Jeg har måttet sitte å si «unnskyld» til ham i flere uker for at jeg ikke kommer. Han så overrasket ut da jeg kom, så det var gøy!

Hun fortsetter:

— Broren hans har lenge spøkt med ham om at jeg er en dårlig kjæreste, som ikke en gang gidder å se VM-kampen hans. Vi har vært litt redde for å tulle med hodet hans og har diskutert litt når jeg skulle komme. Men vi tror dette går veldig fint, flirer Fossheim.

Klarte vekten

Fredag ettermiddag veide Lihaug inn på 76,1 kilo på hotellet der han, Cecilia Brækhus og de andre som skal bokse på stevnet bor.

Den innveiingen betydde at Lihaug var 100 gram under den øvre vektgrensen.

Bare fire timer tidligere lå han 2,8 kilo over. Lihaugs motstander veide inn på 75 kilo.

— Det var ikke noe problem å gå så mye ned i væske. Det eneste er at jeg blir litt tørst og gretten av det. Når jeg ikke får drikke på noen timer, blir jeg sint, sier Lihaug med et smil.

BT var med da han og trener Ulf Johansen gjorde de siste forberedelsene før innveiingen. Det var løping på tredemølle iført varme klær, sykling, skyggeboksing – og sitting i sauna for å svette av de siste grammene.

Lihaugs mor, far og storebror Lennie fulgte nøye med fra siden.

— Forberedelsene har vært veldig gode. Nå skal jeg spise to-tre gode måltider resten av dagen og være helt klar til kamp i morgen kveld, sier Lihaug.

Motstanderen hans i kampen om ungdoms-VM-tittelen, er George Beroshvili fra Georgia. Trener Johansen tar lite og ingenting på forskudd.

— Motstanderen er en bokser som vil være like farlig i 10. runde, som i den første. Han er ikke veldig aktiv underveis, men har veldig harde venstrehooker. Så er han veldig uforutsigbar, sier Johansen.

Slik skal de vinne

Veterantreneren som i mange år var med i «Team Klemetsen», mener Beroshvili fortjener merkelappen «verdensklasse».

— Han holder en helt annen klasse enn Simen Smaadal (Lihaugs forrige motstander).

Beroshvili har tapt to av sine 19 proffkamper.

— Han vil nok komme som en kule i første runde. Derfor er planen vår å åpne hardt og presse ham tidlig. Så får vi se hvordan han reagerer på det.

Tim-Robin Lihaug har gått ni proffkamper og vunnet åtte av dem.

Han er ventet å gå i ringen i halv ett-tiden natt til søndag. Cecilia Brækhus møter Jennifer Retzke i kampen før. Begge de nevnte kampene går på betal-tv, mens proffdebutant Kai Robin Havnaa og Alexander Hagen vises på den åpne kanalen Viasat 4.