David de Gea blir i Manchester United. Det bekrefter Real Madrid i en pressemelding. Dermed overgangssagaen om den spanske keeper over — for denne gang.

Men Real Madrid seg ikke med å offenliggjorde at overgangen ikke gikk gjennom i tide. Klubben gir samtidig Manchester United all skyld.

Den spanske storklubben lister opp 10 punkter for å forklare hva som skjedde under gårsdagen - og dagens – mest omtalte overgangsdrama:

Pressemeldingen fra Real Madrid (oversatt til norsk):

1. Manchester United åpnet ikke opp for samtaler om en overgang for David de Gea før mandag morgen.

2. Real Madrid godtok å inngå forhandlingene, til tross for vanskelighetene dette medfører på overgangsmarkedets siste dag.

3. Manchester United tydeliggjorde at det var avgjørende for avtalen at Keylor Navas gikk motsatt vei.

foto
Han var enig med Manchester United om kontraktsbetingelsene, men nå Keylor Navas blir likevel i Real Madrid. Foto: DIGITALSPORT

4. Real Madrid og Manchester United ble raskt enige om overgangene for begge spillerne. Dokumentene for å få i havn overgangen ble funnet frem i god og kontraktene ble sendt til Manchester United 13:39 (spansk tid).5. Manchester United sendte kontraktene tilbake åtte timer senere, 21.43 (spansk tid). Med noen små endringer inkludert. Alle endringene ble akseptert umiddelbart.

6. Etter at Real Madrid fikk signaturene til spillerne de Gea og Navas ble kontraktene sendt til Manchester United 23.32 (spansk tid). Real Madrid ventet da på at Manchester United skulle signere papirene.

7. Mancheter United ble enige med representantene til Keylor Navas 23.53 (spansk tid). Da ble kontrakten sendt til spilleren for å bli signert.

8. Manchester United innrapporterte data om David de Gea til FIFAs overgangsregister ved midnatt spansk tid, uten å ha med informasjon om Keylor Navas. Real Madrid mottok all dokumentasjon 00.02 og forsøkte å komme inn i TMS (Transfer Matching System), men det var allerede stengt.

9. Klokken 00.26 (spansk tid) ble Real Madrid invitert av FIFA-systemet TMS (Transfer Matching System) til å legge inn dataene til David de Gea. Med tanke på at overgangsvinduet i England ikke stenger før tirsdag, bestemte Real Madrid seg for å kontakta Professional Football Leagye, selv om fristen hadde gått ut.

10. Kort fortalt, Real Madrid har gjort alt det nødvendige, til en hver tid, for at disse to overgangene skulle gå igjennom.

Følg Deadline Day direkte her: