OSLO (Aftenbladet): Han hadde håpet å løpe ned mot A-kravet på 8.28,00, men i et meget sterkt startfelt maktet ikke Bjørnar Ustad Kristensen å tilbakelegge 3000 meter hinder raskere enn 8.49,53. Det var svakere enn forventet for 33-åringen fra Sandnes, som har slitt med store skadeproblemer siden han deltok i EM-finalen i Barcelona i 2010. — Jeg er skuffet over tiden, men fornøyd med å være tilbake og konkurrere i et Diamond League-stevne. Jeg visste på forhånd at det ville bli vanskelig i et altfor godt felt, og da jeg lå langt bak allerede etter første runde ble det dessverre for tøft for meg, sier Ustad Kristensen til Aftenbladet.

Han innrømmer at han hadde håpet på et bedre resultat i comebacket.

— Men jeg har vært helt eller delvis ute med skader i nesten tre år og er inne i en oppbyggingsperiode, så jeg må bare starte et sted. Det kjennes godt å være skadefri, og det er fortsatt realistisk å klare A-kravet til VM i år, mener veteranen, etter løpet som ble vunnet av kenyanske Jairus Kipchoge Birech på meget sterke 8.05,64. ## Tre i Diamond League

For Sandnes Il var det uansett en jubelkveld på Bislett. For første gang i historien hadde nemlig klubben tre utøvere i Diamond League-øvelser i ett og samme stevne; Henrik Ingebrigtsen, Ustad Kristensen og Ida Bakke Hansen.

Joachim Sandberg fra Sandnes IL åpnet imidlertid ballet for de lokale utøverne på Bislett da han løp ettermiddagens første øvelse i forstevnet. På 200 meter imponerte sprinteren med 21,70 og personlig rekord, men var ikke helt fornøyd.

— Jeg kan vel ikke klage når jeg setter ny pers, men jeg hadde faktisk større forventninger og troen på en enda bedre tid på forhånd. Dessverre fikk vi litt motvind og det ble mye jobbing, sier Sandnes-utøveren.

Bakke Hansen i vinden

Allerede i dag venter neste, store mål for Sandberg.

— Jeg deltar på 400 meter hekk i Gøteborg, og håper å klare kravet til U23-EM på 52.15. Like etter Joachim Sandberg var også klubbvenninnen Ida Bakke Hansen i aksjon på 100 meter for kvinner. Hun løp inn til 3. plass, men tiden 12,01 var ingen personlig rekord for den talentfulle sprinteren. Sandnes-jenta, som allerede er klar for U23-EM, deltok også på 100 meter hekk i Diamond League-stevnet senere på kvelden, hvor hun ble nr. 8 med 14,20. Personlig rekord ble det derimot på Skjalg-sprinteren Elisabeth Slettum, som løp inn til 54,59 og 4. plass på 400 meter. På 5. plass fulgte Sara Dorthea Jensen fra Bryne med 55,06. Også Sandnes-jenta Christina Toogood, som representerer Tjalve, var i aksjon på Bislett i går. Det endte med 8. plass og tiden 4.33,54 på 1500 meter. Klubbvenninnen Caroline Ziesler, også hun opprinnelig fra Sandnes, endte på 11. plass i samme løp med 4.37,02.