Se for deg et lag.

Et lag som endte forrige sesong på 10. plass. Et lag som i løpet av våren blir plassert i rød sone av NFF. Flere folk i administrasjonen må gå.

  • Utviklingssjefen forsvinner.

  • Direktøren slutter på dagen.

  • Treneren er på utgående kontrakt.

Utover i sesongen kommer beskjeden om at lagets toppscorer har signert for en tysk klubb og forsvinner i løpet av sommeren. Samme sommer kommer sjokkbeskjeden om at laget store profil går til Rosenborg. Disse to skal erstattes av to gutter på 18 og 19 år fra Nigeria som aldri har spilt utenfor hjemlandet sitt.

Det lukter stramt av angstfylt nedrykkstrid, ikke sant?

foto
Hans Petter Jørgensen blogger om Viking. Foto: Lars Idar Waage

Samtidig har vel alle forstått at det er Viking fotballklubb jeg beskriver. Da vet vi at det faktisk ikke er snakk om nedrykksstrid, men kamp om medaljer. Da bør vi også innse at dette laget har prestert over evne denne sesongen.

Kunne gått i dass

Bare lukk øynene og forestill deg hvor spektakulært i dass det kunne gått. Det kunne gått så ille at Branns nedrykk i fjor ville fortont seg som en dans på roser i forhold.

Jeg skriver dette fordi jeg føler vi må sette ting i perspektiv før sesongens siste fire kamper. Det er klart vi skal bli skuffet hvis Viking til slutt ender opp på en femteplass.

Vi skal bli skuffet, men ikke «Viking e ein skandale! Di prestere aldri når det gjelde! Eg går ikkje på stadion igjen»-skuffet.

Den skuffelsen var mer på sin plass når Viking skuslet bort en gyllen mulighet for cupfinale tidligere i høst. Sarpsborg på hjemmebane var kanskje ikke «eden mad», men rimelig lettfordøyelig motstand var det likevel. Da hadde vi grunn til å være skuffet. Dypt skuffet.

Imponerende

I serien er historien en helt annen. At Viking fortsatt har noe å kjempe for når det gjenstår fire serierunder er bortimot historisk. At det i tillegg skjer i en sesong hvor det meste har gått på tverke er rett og slett imponerende. Det forteller meg at Viking har et bra trenerteam i Jonevret/Burchnall og at spillertroppen innehar de rette typene.

Det gjenstår fire tøffe kamper. Viking må sannsynligvis vinne minst tre av dem for å ha sjans på topp fire og e-cup.

Jeg sier ikke at vi skal være fornøyd med femteplassen. Det er ingen som blir glade for en femteplass,. Muligens med unntak av Start og Haugesund.

Jeg sier bare at vi bør skjenke forutsetningene en tanke og innse at dette har gått så uendelig mye bedre enn vi kunne frykte

  • Hva mener du? Er sesongen allerede en opptur? Hvor ender Viking til slutt?