VÅLERENGA-REAL MADRID 0-0

Barcelona og Madrid er Spanias to største byer, og har landets to desidert største fotballklubber. Det er kilde til mye krangling og rivalisering — i tillegg til humor på hverandres bekostning.

Nå fryder katalansk sportspresse seg over Real Madrids skuffende 0-0-kamp mot Vålerenga søndag. Barcelona-avisen Mundo Deportivo var nemlig snarlig ute med å minne sine lesere på at Barcelona vant hele 7-0 mot Vålerenga i en treningskamp i 2013.

Lionel Messi scoret i Barcelonas 7-0-seier på Ullevaal Stadion i juli 2013. Foto: NTB SCANPIX

— Ordtaket sier at sammenligninger ofte er hatefull. Og denne er spesielt hatefull, skriver Mundo Deportivo.- Dette er et svært dårlig resultat for laget til Rafa Benítez og det er enda dårligere hvis man tenker på at det lille laget fra Norge allerede spilte mot Barcelona for to år siden, og tapte med de overveldende sifrene 0-7, fortsetter avisen.

Den julidagen i 2013 hadde Gerardo Martino akkurat tatt over Barcelona. Blant stjernene på banen var Lionel Messi og Alexis Sánchez.

Det hører med til historien at på det tidspunktet var Vålerenga et dårligere lag, og lå på en niendeplass halvveis ut i eliteseriesesongen.

Madrid-avis: — Fryder seg

Den Madrid-baserte avisen AS har merket seg stikket fra Mundo Deportivo, og kaller det «ironisk».

— Den katalanske pressen fryder seg med måltørken til Real Madrid og ser tilbake på en kamp mellom Barcelona og Vålerenga i 2013, skriver sportsavisen.

Søndag la Madrid-pressen stor vekt på storklubbens måltørke, og AS gikk da så langt som å skrive at «alarmen uler».

Real Madrid har ikke scoret i fire av syv kamper under klubbens nye trener Rafael Benítez.

Nå venter en generalprøve mot Galatasaray hjemme i Madrid, før serieåpningen mot Sporting Gijón 23. august.