Kagge Forlag beklager overfor fotballpresident Yngve Hallén at det gjennom en bok er dannet inntrykk av at han har vært korrupt i forbindelse med en fotballovergang.

«I forbindelse med boken «Fotballagenten», gitt ut på Kagge Forlag, har det dessverre blitt dannet et inntrykk av at Yngve Hallén skal ha mottatt penger «under bordet» i forbindelse med en spillerovergang til Sogndal», skriver forlaget i en pressemelding.

«Kagge Forlag presiserer at det ikke foreligger noe grunnlag for å hevde at Yngve Hallén urettmessig har mottatt penger i forbindelse med denne transaksjonen. Forlaget beklager dette og ubehaget Hallén har opplevd i forbindelse med dette. I et eventuelt nytt opplag av boken vil dette bli endret/presisert», understreker forlaget som legger seg helt flate i denne saken.

Skulle opp i Oslo tingrett

Da boken kom ut ble det klart at fotballpresidenten saksøkte Kagge forlag, redaktør Tuva Ørbeck Sørheim og forfatter Knut Høibraaten for påstander i boken «Fotballagenten». Han krevde henholdsvis 200.000, 20.000 og 20.000 kroner.

Den tidligere fotballagenten hevdet i boken at den tidligere daglige lederen i Sogndal, sammen med tidligere sportslig leder Trond Fylling i klubben, mottok 40.000 kroner i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang fra Korona Kielce til Sogndal.

Saken skulle etter planen komme opp i Oslo tingrett 19. januar, men nå er det altså inngått forlik.

Kagge forlag har betalt et beløp for å dekke Halléns sakskostnader, og i pressemeldingen står det også at forlaget sammen med Norges Fotballforbund vil gi 10.000 kroner hver til Kirkens Bymisjon for på den måten å støtte en god sak sammen.

Frikjent i rapport

Avslutningsvis i pressemeldingen står det også at Hallén, forfatter og forlag med dette er enige om at alt rundt denne saken er oppe og avgjort en gang for alltid.

Yngve Hallén har ikke besvart vår henvendelse.

Torsdag ble det kjent at en granskningsrapport frikjenner Hallén for påstandene om korrupsjon. Norges Idrettsforbund engasjerte konsulentfirmaet BDO til å gjennomgå faktaopplysningene i saken, og rapporten konkluderte altså med at Hallén ikke har gjort noe galt.