Siden sesongoppkjøringen startet Aftenbladet gitt leserne muligheten til å plukke ut deres foretrukne Viking-lag. Teller man opp stemmene og setter det sammen til en startellever, er det flere overraskelser på laget.

At enkelte spillere har fått hjelp av litt kampanjestemming er ikke usannsynlig.

Den kanskje største overraskelsen er at Suleiman Abdullahi kun har fått tredje mest stemmer av spissene. Både Mathias Bringaker og Patrick Pedersen er foran nigerianeren.

Pedersen er faktisk den spilleren som har blitt plukket ut fjerde mest ganger.

Enige defensivt

Defensivt er leserne helt enige med Kjell Jonevret og Aftenbladets sportsredaksjon. Iven Austbø er bankers i mål, og ingen forsvarsspillere er i nærheten av å skyve Danielsen, Soares, Mets eller Haugen ut av laget.

Sistnevnte er den Viking-spilleren som er blitt plukket ut på flest lag.

På midtbanen er det også én overraskelse. Björn Daniel Sverrisson har ikke hatt noen god sesongoppkjøring, men islendingen har fått nesten 1000 stemmer mer enn konkurrenten Joackim Jørgensen. Ellers er leserne enig med Aftenbladet. Bytyqi, Ibrahim og Adegbenro bør spille på de tre andre plassene på midtbanen.

Benken

Teller man opp stemmene for å sette sammen en benk, kommer det også noen overraskelser.

Pål Vestly Heigre, Claes Kronberg, Rasmus Martinsen, Julian Ryerson, Joackim Jørgensen, Usman Sale og Suleiman Abdullahi er på folkets benk.

Det betyr at verken Aniekpeno Udo eller Michael Haukås er funnet verdig en plass på benken av leserne.