Photo: Andrew Unwin.Newcastle United v Portsmouth. The Barclays Premiership. 04/02/2006.Newcastle's caretaker-manager, Glenn Roeder, faces the press. Foto: Digitalsport

— Vi har noe til felles, sa Newcastle-manager Glenn Roeder til lokalavisen Evening Chronicle tre dager før møtet med Lillestrøm.

Han snakker om Lillestrøm-trener Uwe Rösler.

Roeder tok over som Newcastle-manager 16. mai 2006. På dagen tre år tidligere, fjernet legene en svulst fra hjernen hans. Fire uker tidligere hadde han besvimt i sitt managerkontor i West Ham.

I forbindelse med ansettelsen i mai, gjorde lokalavisen et større intervju med Roeder. Der fortalte han om kampen mot svulsten.

— Konen min satt og ved siden av meg mens jeg var i narkose i fem dager. Familien taklet situasjonen veldig bra, kanskje det skulte sine virkelige følelser for meg, forteller Roeder om perioden etter han besvimte på kontoret.

Arr fra øre til øre

Seks uker etter operasjonen var han tilbake på treningsfeltet.

— Jeg var tilbake til forsesong-treningen med et arr fra øre til øre. Jeg hadde bare trengt et par skruer i nakken, så kunne jeg fått en rolle i Frankenstein!

Uwe Rösler kom til Lillestrøm sommeren 2002. Med erfaring fra spill i Manchester City og tysk Bundesliga, var tyskeren en svært viktig årsak til at Lillestrøm beholdt plassen i eliteserien. Da Uwe kom, lå laget på 12. plass. 10 kamper og ni mål senere, var laget trygt plassert på sjuende.

I april 2003 ble livet endret også for Rösler. I påskeuka slo kreftsykdommen til i brystregionen.

Nesten ett års kamp fortsatte, og tyskeren ble erklært helt frisk rett i forkant av treneransettelsen i Lillestrøm våren 2004. ## UEFA-cupen lokker

I kveld møtes to som har kjempet en langt viktigere kamp til duell på St. James' Park i Newcastle. Sammenlagtvinneren av den kampen og returoppgjøret i Lillestrøm 22. juli, går til UEFA-cupen.

— Hvis noen hadde sagt til meg for tre år siden at jeg skulle komme til å være manager for Newcastle, ville jeg sagt at det er umulig. Det letteste for meg for tre år siden, ville være å si at nok er nok, funnet en fin strand og tatt frem solsengen. Men det var ikke engang i tankene mine. Jeg liker å tro at folk har funnet inspirasjon i det jeg har gjort de tre siste årene, sa Roeder i intervjuet i mai.

— Folk sier "det vil ikke skje med meg", men det vil det. Du må sørge for både å tenke på morgendagen, men samtidig ikke glemme å nyte i dag.

Selv om kampen mot sykdommen er den viktigste, vil både Roeder og Rösler vinne kveldens fotballkamp.

Så får vi se hvem som kan nyte kvelden, og hvem som må tenke på morgendagen.