FC Astra 1-1 Celtic

32 minutter var spilt av Celtics bortemøte med Astria Giurgiu da den tidligere Strømsgodset— og Bodø/Glimt-spilleren fikk fulltreff. Etter et Celtic-frispark havnet ballen ute på 25 meter. Johansen skjøt på første berøring, og kunne se ballen suse som et prosjektil opp i krysset. En virkelig drømmescoring,

Celtic har hatt en fin innledning i gruppespillet med sju poeng på de tre første kampene. Seier i Romania ville vært nok til å sikre avansementet med to gjenstående kamper. Slik gikk det ikke. For 11 minutter før slutt utlignet William Amorim for Astria, som hadde tapt sine tre første kamper.

– Den første omgangen var strålende og vi scoret et flott mål. Vi kontrollerte andre omgang brukbart, men de scoret et nydelig mål, oppsummerte Deila.

Ikke fornøyd

Vel vitende om at avansementet kunne sikres sendte Deila laget i angrep, men til tross for store sjanser og et korrekt annullert mål endte det 1-1. – Vi hadde store muligheter til å vinne kampen, men det ble ett poeng. Jeg er ikke fornøyd, men det er bedre enn ingenting, sa Deila.

Ronny Deila ønsket seg tre poeng, men lever greit med ett.

Dermed blir Celtic stående med åtte poeng. Det er fem mer enn Dinamo Zagreb på 3.-plass. Kroatene tapte hele 1-5 hjemme mot Salzburg, som dermed er videre fra gruppespillet.Jo Inge Berget var ikke blant de 18 som Deila hadde med seg i kamptroppen. Neste oppgave for Celtic er bortemøtet med Aberdeen i serien søndag.

Stjernesmell for Ståle

For Ståle Solbakken og FC København bød torsdagen på en virkelig stjernesmell da Club Brügge var på besøk. Lior Rafaelov scoret tre mål for gjestene før pause. Etter hvilen økte belgierne ledelsen, slik at det endte hele 0-4. Håpet om avansement henger dermed i en tynn tråd for Solbakken, men ble økt av at gruppejumbo HJK Helsinki overraskende slo Torino 2-1. København er dermed tre poeng bak italienerne, som de skal møte på hjemmebane.

– Av en eller annen idiotisk grunn lever vi faktisk videre i turneringen, sa Solbakken etter kampen.

– Jeg sa til guttene før kampen at det var en stor sjanse for at Helsinki kunne ta minst ett poeng mot Torino fordi Helsinkis bane (kunstgress) er veldig vanskelig å spille på, la nordmannen til.

Nå er det hans lag som skal til Finland i neste runde.

– Vinner vi i Finland, så venter det en slags finale mot Torino. Det må vi trøste oss med, sa Solbakken, som ikke ønsket å skjelle ut spillerne etter 0-4-tapet.

– Ingen av spillerne gjemte seg. Alle kjempet til siste slutt. Brugge hadde seks skudd på mål og scoret fire klassemål, avsluttet den norske treneren.