Mye har vært skrevet om Vålerengas formsvikt denne sesongen, etter mange forsmedelige poengtap og en skuffende plassering på nedre halvdel av tabellen. Men nå ser det ut som problemene begynner å løse seg. Hovedstadslaget har ikke tapt på fire kamper, og klatrer til åttendeplass på tabellen etter seieren over Haugesund.

Og de tre poengene kan Vålerenga i stor grad takke 20 år gamle Harmeet Singh for. I tillegg til å jobbe iherdig i over 90 minutter scoret han også Vålerengas første mål på et vakkert skudd fra 20 meter. Noe som er ganske sjelden kost. I sin fire år lange Vålerenga-karriére har han bare scoret åtte mål til sammen.

— Jeg scorer veldig sjelden, men når jeg scorer er de gjerne fine, smiler han.

Men han innrømmer at det har i perioder vært tungt at Vålerenga ikke har klart å leve opp til de store forventningene de fleste hadde til laget før sesongen.

- Det har vært mye negativitet rundt oss, og vi har nok vært litt for negative vi også. Vi har i alle fall ikke alltid vært positive nok. Men det er ikke noe poeng i å gå rundt og sutre, sier han.

— Hvordan har du merket den negativiteten du nevner?

— Vi har forventninger til oss selv, og når det går imot oss er det fort gjort å henge litt med hodet. Vi hadde en sånn periode.

Singh forteller at dette ikke har vært et spesielt diskusjonstema i spillergruppen, men at de har snakket mye om hvordan de kan snu problemene på banen.

- Vi har snakket mye om å bare male på, som vi kaller det. Har vi troen på det vi gjør og er positive, kommer resultatene til slutt. Det er kanskje det som er i ferd med å skje nå, sier Singh.

Det virket i alle fall som han selv hadde god tro mot Haugesund. Midtbanespilleren løp og løp, og var i tillegg svært nær en scoring nummer to. Men alene foran mål ti minutter ut i annenomgang klarte han ikke annet enn å sette ballen rett i keeper.

— Jeg skulle hatt et mål til! Faktisk er jeg ganske bitter for det, utbryter Singh, vel å merke fortsatt med et stort glis om munnen.

- Det er typisk meg å score på den vanskelige, men ikke den enkle.

VIF-trener Martin Andresen sier spesielt annenomgang var positiv. I løpet av de 13 første minuttene scoret både Fegor Ogude og Morten Berre, og det var også i denne perioden Singh mener han burde scoret.

— I de gode periodene ligner vi på oss selv i fjor, sier Andresen.

- Fire kamper på rad uten tap. Hva har skjedd?

— Vi har fått flere spillere i bedre form samtidig, og litt mer tid mellom kampene. Da kan vi konsentrere oss om andre ting enn bare å restituere, konkluderer Andresen.

Både Stefan Stranberg og Freddy dos Santos var tilbake for Vålerenga etter skadeopphold. Fegor Ogude og Morten Berre scoret de to andre målene for Vålerenga, mens Alexander Søderlund og Thomas Sørum sto for Haugesunds mål.