Etter to og et halvt år i Rosenborg-drakten bestemte Mikkel «Mix» Diskerud seg for å prøve lykken i den nystartede MLS-klubben New York City FC i januar.

Fotballivet i USA har imidlertid ikke bare vært en dans på roser for «Mix». Laget hadde fire strake serietap før 2-2-kampen mot Chicago Fire natt til lørdag norsk tid.

Etter kampen brukte midtbanespilleren store ord for å beskrive følelsen han satt igjen med.

— Dette betydde mye for oss. Det var definitivt den beste opplevelsen i livet mitt. Det føles nesten som en seier, sier «Mix» til US Soccer Players.

Takket supporterne

Nordmannens lag ble redusert til ti mann da R. J. Allen ble utvist etter 26 minutter, men de klarte likevel å komme tilbake fra 0-2 til 2-2. — Vi viste mye vilje. Det føltes bra å ha supporterne i ryggen hele tiden. De gjorde det de gjør best: Støttet oss hele tiden. De hjalp oss mye og hver eneste mann la ned en stor innsats, oppsummerte midtbanespilleren, som er født og oppvokst i Norge, men representerer USA på landslagsnivå.

Nettstedet beskriver «Mix» som lagets «hjerte og sjel», men selv er ikke midtbanespilleren opptatt av å vurdere egne prestasjoner i USA.

— Jeg kommenterer ikke mine egne prestasjoner. Det får andre gjøre.

«Mix» og New York City FC ligger for øyeblikket på niendeplass av ti lag i Eastern Conference-avdelingen i MLS.

Neste kamp er på bortebane mot Real Salt Lake natt til mandag.

Lagets største profil er den tidligere Barcelona- og Valencia-spilleren David Villa, som har scoret to mål på åtte kamper for New York City FC denne sesongen.

Frank Lampard, som for øyeblikket er på lån i Manchester City, skal etter planen slutte seg til klubben i sommer.