– Deila vil komme under et voldsomt press med tap onsdag (i ligacupen). Fansen har begynt å miste troen på ham. Celtic-troppen er dyr i forhold til resten av den skotske ligaen, sier BBC-reporter Liam McLeod til NTB.

Han har fotfulgt Celtic i en årrekke og vet å peile stemningen i og rundt storklubben.

– Men vi skal huske at Celtic har samme antall poeng i ligaen nå som for to år siden. Da slo de Barcelona i mesterligaen samme høst.

– For at Deila skal få opp tilliten hos fansen, bør han skaffe seg fem-seks seirer i ligaen på rappen.

Tøft

Onsdag spiller Celtic hjemme mot Hearts (topper nest høyeste divisjonen) i ligacupen. Skulle Deilas lag ryke der, er det dramatisk for ham.

Daily Record haren artikkeltirsdag der fansen får si sitt om laget.

Avisen skriver at mange tilhengere ikke tror Deila får fylle 40 år som Celtic-sjef.

Han rundet 39 søndag. – Hvis Hearts vinner kampen onsdag, må Deila og teamet hans reise, skriver Bob Stevenson.

– Jeg var på Parkhead søndag, og for første gang på over 50 år gikk jeg hjem i pausen. Jeg var ikke enig i utnevnelsen av ham, men ga han en sjanse likevel. Han er ikke mannen for denne jobben, er meldingen fra Jim Boyle.

– Deila er uten jobb før jul. Vi har ett godt resultat – mot Dundee United, melder John Orr.

Vil bli venn med Lennon

Som om ikke Deila ha nok å stri med, ruller også ordkrigen mot tidligere Celtic-manager Neil Lennon videre.

Celtics forrige manager reagerte kraftig da Ronny Deila sa at han hadde overtatt dårlig trente spillere.

— Alt du hører snakk om nå er at man må forby chips, tomatsaus og brus, ja, for det vil jo gjøre dem til bedre spillere ... Det er respektløst når en ny manager kommer inn og sier at spillerne ikke er godt nok trente, sa en irritert Neil Lennon i helgen til Daily Record om Deilas uttalelser.

Den norske Celtic-manageren mener imidlertid at hans forgjenger ikke har noen grunn til å være fornærmet.

Fortsatt en jobb å gjøre

— Jeg overtok et mesterlag og jeg har aldri sagt noe for å snakke ned det. Det jeg mente er at du får inn noen nye spillere, mens noen har vært skadet, og det er alltid rom for forbedringer, forklarer Ronny Deila nå ifølge The Express.

Han legger likevel ikke skjul på at det fortsatt er en del å jobbe med. Blant annet har han lagt ned forbud mot brus og ønsker å få ned spillernes fettprosent.

— Fortsatt har vi en jobb som må gjøres for å få spillerne bedre trent. Men det er ikke kritikk av det som har skjedd her før. Han (Lennon) gjorde det fantastisk bra, og jeg synes jeg har vært respektfull hele tiden. Jeg er en stor fan av det han gjorde her, sier Deila.

Må spise felles lunsj

En av endringene Deila har gjort er å stille krav om at spillerne skal spise lunsj sammen i kantinen på treningsanlegget.

— Jeg kan ikke fatte at de ikke måtte spise lunsj her etter trening, fordi alle vet at spillerne trenger mat for å fungere. Hvis du går rett hjem – eller på en kafé i byen - da er det for seint. For meg handler dette om å være profesjonell. Det er også en sosial ting å spise sammen. Men så er det de som mener det blir for mange timer sammen og at folk blir lei. Det er vanskelig å endre dette på den rette måten, har Deila tidligere sagt til avisen Scotsman. (©NTB)