Tidligere Celtic-manager Neil Lennon mener Ronny Deilas kritikk av spillernes kosthold er respektløst. Foto: Albert Gea

Neil Lennon føler seg truffet av Ronny Deilas slankeoppgjør i Celtic.Noe av det første nordmannen gjorde da han tok over managerjobben i den skotske storklubben var å innføre faste måltider etter trening og forby brus i klubbkantinen.

— Jeg kan ikke fatte at de ikke måtte spise lunsj her etter trening, fordi alle vet at spillerne trenger mat for å fungere. Hvis du går rett hjem – eller på en kafé i byen - da er det for seint. For meg handler dette om å være profesjonell. Det er også en sosial ting å spise sammen. Men så er det de som mener det blir for mange timer sammen og at folk blir lei. Det er vanskelig å endre dette på den rette måten, har Deila uttalt til avisen Scotsman.

Den tidligere Strømsgodset-treneren mener han var nødt til å ta grep for å bedre kostholdet til spillerne i Celtic.

— Spillerne må gi hundre prosent hver dag og se gjennomtrente ut. Jeg vil ha et raskt lag, og du kan ikke være rask hvis du veier for mye. Vi trenger raske spillere i Europa. Se på Ronaldo og Gareth Bale. Det er standarden vi snakker om, har Deila tidligere uttalt til skotsk presse.

- La dem ha en Cola

I søndagens utgave av den skotske avisen Daily Record stempler Deilas forgjenger, Neil Lennon, den nåværende Celtic-manageren som respektløs.

— Alt du hører snakk om nå er at man må forby chips, tomatsaus og brus, ja, for det vil jo gjøre dem til bedre spillere... Det er respektløst når en ny manager kommer inn og sier at spillerne ikke er godt nok trente, sier Lennon til avisen.

Han er tydelig på at han ikke brydde seg om spillernes kosthold under sin regjeringstid i Glasgow.

— Jeg overvåket ikke hva spillerne spiste i kantinen. Maten i Celtic var helt topp, og så lenge jeg ser en glad og løpsvillig spillere, kan han gjøre som han vil.

— Dersom spilleren er fornøyd, og han har lyst på en Coca Cola, ja, så ha ham han en Cola. Noen spillere har litt ekstra vekt fordi det passer spillestilen deres. Det gir dem litt mer kraft i duellene, sier Lennon og trekker frem typer som Paul Gascoigne og John Hartson som eksempler.