Det er store forventninger blant hjemmepublikummet til Brasils egne utøvere når OL nå holder på i Rio. Foreløpig har den store brasilianske medaljefangsten uteblitt, og landet står så langt med tre medaljer, én av hver valør.

Truet med drap og voldtekt

I etterkant av landets skuffende 0-0-kamper mot Sør-Afrika og Irak fikk Neymar og resten av det brasilianske høre det. Men lenger gikk kritikken mot svømmeren Joanna Maranhao.

29-åringen endte på 15.-, 18.— og 24. plass på henholdsvis 400 meter medley, 200 meter medley og 200 meter butterfly. Langt fra medalje. I etterkant av løpene har brasilianeren mottatt trusler og hets.

— Folk bør ikke si til deg at de vil drepe eller voldta deg, fortalte brasilianeren ifølge danske Ekstra Bladet etter sin siste konkurranse i OL-bassenget.

- Brasil er et rasistisk land

Hun skal ha vært tydelig opprørt og grått da hun snakket om meldingene hun har mottatt på sosiale medier under mesterskapet. Hun ble selv utsatt for seksuelle overgrep fra treneren da hun var ni år gammel, ifølge Expressen.

— Brasil er et macholand, et rasistisk land, et homofobisk land, et fremmedfiendtlig langt. Jeg generaliserer ikke. Det er sånn folk er her. Jeg er redd, skriver Maranhao på Twitter.

Brasilianeren avslutter med et stikk til nettkrigerne som har unnet henne ondt i løpet av mesterskapet:

— Takk til dere alle. Deres hat kommer til å føre til noe godt, sier hun.