Før sesongen hadde de fleste mediene tippet Levanger på nedrykksplass. Etter 2-3-tapet for Ranheim i starten av oktober så tipsene ut til å gå inn. Men etter ett poeng på seks kamper, snudde det helt for Levanger som sikret plassen etter 4-1 mot de suverene seriemesterne Sogndal.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over!

— Dette var virkelig en ut av kroppen-opplevelse, det er ganske tomt nå. Vi rakk ikke sette oss før Follo ledet mot Jerv, noe som betød at kun seier var godt nok. Jeg følte meg ikke trygg selv om det sto 3-0 til pause. Men da Bendik (Bye journ. anm.) satte inn 4-0 begynte jeg å tro på det, sier Levangers sportslige leder Hroar Stjernen.

Betaler ut sekssifret beløp

Dersom Levanger holdt plassen, lovet Stjernen å punge ut over 150000 kroner i bonus til både spillere og støtteapparatet. Det blir en av få regninger den sportslige lederen gleder seg til å betale.

— Pengene har ikke kommet inn enda og er en del av mediapotten som deles ut. Jeg kan ikke tallene i hodet, men en 9.plass sørger for et sekssifret beløp inn til klubben, sier Stjernen.

Skal man ta fjorårets utbetalinger i betrakning, vil Levangers 9.plass gi nesten 450000 kroner inn på konto, kun i plasseringspenger.I fjor skilte det nesten 200000 kroner mellom den plasseringen og 13.plass, den første som gir nedrykk. I tillegg venter Levanger og resten av 1.divisjonslagene et millionbeløp basert på ulike faktorer som antall sesonger i 1.divisjon.

— Det er uansett penger som betyr mye for klubben. Nå kan vi satse videre på å utvikle oss i 1.divisjon, sier Stjernen.

- Levangers største bragd

Hovedtrener Andreas Holmberg var helt tom da han pratet med Adresseavisen etter kampen. Suksesstreneren har i løpet av tre år tatt Levanger til 1.divisjon – for så å holde dem der.

— Det er en større bragd det vi har gjort i år. Vi er på vei fremover til noe stort. Akkurat nå er jeg bare fryktelig stolt over guttene og kjenner meg helt utladet. Tankene om hva vi har oppnådd kommer i løpet av kvelden, tenker jeg. Nå skal vi bare nyte dette, sier Levanger-treneren.

Da flere av de andre resultatene ikke gikk Levangers vei, måtte vertene slå Sogndal. Bendik Bye sørget tidlig for 1-0 på en kontring, før angrepskollegaene Vegard Båtnes Braaten og Benjamin Stokke gjorde at det sto 3-0 til pause etter en omgang der Levanger hadde lite ball, men var ekstremt giftige på kontringer.

Kvarteret etter pause satte toppscorer Byes sitt 14.seriemål til 4-0. Dermed sikret Levanger sin fjerde strake seier og prikket formen akkurat da det gjaldt som mest.

— Det viser hva som bor i det her laget, både fysisk og ikke minst mentalt. Jeg tenker det er mange som regnet bort oss en periode, men vi ble bare bedre og bedre utover sesongen. Vi hadde en treårsplan da jeg kom hit som gikk ut på at vi skulle først rykke opp, for så å etablere oss i 1.divisjon. Nå har vi klart det og så blir det et mål om å ta nye steg neste år, sier Holmberg.