Det ble en helt ellevill avslutning på årets 1. divisjon. Gjennom de 90 minuttene var Åsane nedrykksklare en rekke ganger.

Martin Ueland måtte score på straffen laget fikk i det 95. minutt. Og backen var iskald fra krittmerket.

Se høydepunktene fra Hønefoss — Åsane i videovinduet over!

3-3-målet sørget for at laget på mirakuløst vis beholder plassen i 1. divisjon.

Nest-Sotra må på sin side ta den tunge turen ned en divisjon, etter at de ikke klarte å slå Fredrikstad på bortebane.

— Det ser ikke bra ut

Før den siste serierunden kunne både Åsane og Nest-Sotra rykke ned, om resultatene gikk imot lagene.

Og det lå lenge an til å bli en marerittdag for både åsabuer og striler. Nesten samtlige resultat gikk i lagenes disfavør.

For bare hør er.

Ifølge tallknuserne i Norsk Regnesentral hadde Åsane kun 0,9 prosent sjanse for nedrykk, men siden både Fredrikstad, Levanger, Bryne, Follo og Strømmen ledet til pause og Åsane kun hadde uavgjort mot Hønefoss, var Åsane under nedrykksstreken på målforskjell.

— Nå er selvsagt nervene i høyspenn for nå ser det ikke bra ut, sa Åsanes Roald Bruun-Hanssen i pausen under BTs Ballspark-sending.

Lå an til nedrykk

Hønefoss gikk attpåtil opp i en 2-1-ledelse tidlig i annenomgangen på et straffespark. Straffen ble reddet ble reddet av Østgaard, men returen satt Abdoulaye Seck i mål.

Formspilleren Kristoffer Stephensen satte inn 2-2, da han headet en retur i mål. I tillegg var resultatene i de andre 1. divisjonskampene på lag med oransjetrøyene.

Dermed var Åsane igjen over streken.

Men Hønefoss var ikke interessert i å gi noen gavepakke til Kjetil Knutsens menn, og gikk opp til 3–2 i det 82. minutt.

Fikk straffe på overtid

Da var Åsane kun ett fattig Bryne-mål ifra nedrykk, og det kom i det 89. minutt – til tross for at jærbuene kun spilte med ti mann.

Åsane måtte derfor ha et mål til for å holde seg. På overtid ble Stephensen lagt i bakken innenfor 16-meteren, og dermed straffe for de oransje.

Spissen ble skadet og måtte bæres av banen. Derfor gikk det flere minutter før Martin Ueland kunne ta straffen.

Men som nevnt gjorde han ingen feil fra 11-meteren og Åsane skal derfor spille i 1. divisjon i 2016. ## Uavgjort i Plankebyen

For Nest-Sotra sin del skulle mye klaffe for at laget skulle snike seg unna en tilværelse i 2. divisjon.

Aller viktigst var det at de slo Fredrikstad på bortebane. I tillegg måtte opprykksklare Sogndal ta poeng fra Levanger.

Og det ble en erketypisk kamp for kamuflasjetrøyene. De var godt på høyde med laget fra plankebyen, men klarte ikke omsette sjansene til mål.

Det ble til slutt 1–1 i Fredrikstad, etter en sen scoring av Bjarte Haugsdal.

Sogndal-tap

Som om ikke det var nok overkjørte Levanger serievinneren.

Trønderne, som tidligere i år avgjorde Rikard Norlings skjebne i Brann, overkjørte serievinnerne, og vant til slutt 4–1. Vi kommer tilbake med reaksjoner.