BRUSSEL: — Jeg våknet med en spesiell følelse i dag. Det er nesten vanskelig å ta innover seg at det er slutt, og jeg føler knapt at sesongen er over. Det er bare fjernt, og jeg tror jeg trenger mer tid på å la det synke inn, sier Hushovd.

Søndag formiddag møtte han og familien Fædrelandsvennen på flyplassen i Brussel før avreise hjem til Monaco. Da hadde Hushovd allerede vært oppe i mange timer.

Tidlig opp

— Jeg ble vekket av ungene fem på seks, og det første jeg tenkte var at det var altfor tidlig. Så spurte Susanne på spøk hva jeg skulle trene i dag. Da var det deilig å kjenne på følelsen at jeg faktisk ikke trenger å trene noe som helst.

- Hvordan blir den første uka din nå?

— Da skal jeg bare slappe av, enkelt og greit. Jeg skal levere og hente barna i barnehage, og kjenne på dagliglivet. Og så skal jeg kanskje kjede meg litt også, sier Hushovd, som også gleder seg til mer familiefokus.

Har satt seg i kofferten

— De siste gangene jeg har pakket kofferten har Niklas satt seg oppi den og kastet alle tingene ut igjen. Særlig han har ikke likt at jeg har reist så mye, så det blir godt å kutte ned på antall reisedøgn. Når trenger han ikke sette seg i kofferten mer.

Hushovd sier at han drar hjem til Frankrike stolt og lettet.

— Jeg er stolt over karrieren, også er jeg lettet over at det ekstreme livet er over. Det er deilig, sier han og tar familien med seg til gaten.