POSTGIROBYGGET (Aftenposten.no): Etter intense forhandlinger mellom Norges Håndballforbund, Elverum og Christian Berge er det nå klart at sistnevnte blir Norges nye landslagssjef.

Trønderen ble presentert på en pressekonferanse i Oslo fredag. Han i første omgang bare skal lede Norge frem til VM-kvalifiseringen mot Østerrike i juni.

På samme pressekonferanse ble det gjort kjent at Posten forlenger sin avtale som generalsponsor med fire nye år. Totalt mottar Norges Håndballforbund hele 30 millioner kroner frem til 2018. — Dette er en fantastisk nyhet for norsk håndball. Det gir trygghet for den langsiktige planen ved å ha den økonomien tilgjengelig , sier generalsekretær Erik Langerud.

Det er bare en uke siden Robert Hedin ble tvunget til å gå av, og NHF har hatt det svært travelt med å få på plass en ny løsning. Allerede mandag skal A-landslaget på samling i Göteborg sammen med tre av yngrelandslagene. Med ny sjef.

- Hvor lenge har du ønsket å bli landslagstrener?

— Det er vanskelig å svare på, men det har alltid vært den jobben i Norge jeg har tenkt at «den vil jeg ha på et tidspunkt». Det har ikke vært noe tidsbegrep i forhold til når, men jeg har alltid syntes den jobben har vært interessant, svarer Berge.

- Du har kontrakt til de to playoffkampene mot Østerrike i juni, men du ønsker trolig å fortsette etter det også?

— Det ligger ikke i hodet mitt nå. Det er de to kampene mot Østerrike jeg tenker på nå. De er det viktigste nå, og hva som skjer etter det får egentlig skje. Nå er det alle kluter inn på de to kampene.

- Du har en klar formening om hva som kan gjøres for å løfte det norske herrelandslaget?

— Det blir litt håndballfaglig, men det er detaljer i spillet jeg ønsker at vi endrer på. Det handler om tålmodighet i angrepsspillet, det er for stor frihet til når vi avslutter. Vi må vite når vi skal avslutte i forhold til returløp. Det er kanskje enkle og banale ting, men som ofte tipper målet i riktig retning.

- Det har hatt en tendens til å tippe feil for det norske herrelandslaget i mange mesterskap?

— Ja, men nå er det ikke slik at jeg kommer inn og sier at det bare er å knipse i fingrene. Men det er et forbedringspotensial på akkurat dette området. Det er det ingen tvil om. Og det skal jeg også ha fokus på for å løse.

To jobber

Elverum tegnet nettopp ny treårskontrakt med Berge, som på sin side aldri har lagt skjul på at den ultimate drømmen er å trene Norges landslag.

NHF opplyste at det er inngått en midlertidig avtale der Berge jobber 50/50 for Norge og Elverum. Hans første samling som landslagstrener starter allerede mandag.

Berge har tidligere vært landslagsspiller og fikk 63 A-kamper for Norge. Den siste delen av spillerkarrieren fikk han ødelagt av kreftsykdom.

Norge møter Østerrike til dobbeltkamp i VM-kvalifiseringen og spiller først borte (7.-8. juni) og deretter hjemme (14.-15. juni). De to kampene er hovedmålet Berge og hans team sikter mot i første omgang.