Knut Torbjørn EggenFOTO: RUNE PETTER NESS Foto: Rune Petter Ness
Knut Torbjørn EggenFOTO: RUNE PETTER NESS Foto: Rune Petter Ness

Sammen med de etterlatte i familien vil markante norske fotballnavn følge Knut Torbjørn Eggens kiste til graven. Profiler fra hele landet kommer til Rygge kirke. Bisettelsen starter klokken 13. Den profilerte treneren, TV-kommentatoren og tidligere toppspilleren døde i sitt hjem mandag 20. februar. Han ble 51 år gammel

Eggen etterlater seg kone og to barn.

— Han er den beste treneren jeg har hatt. Både på og utenfor banen, sier Raymond Kvisvik til adressa.no.

— Et godt menneske, som brydde seg om alle. En fantastisk person, sier Jan Tore Ophaug.

— Den hyggeligste, varmeste personen i fotball-Norge, sier leder i NTF, Niels Røine.

— Alle som har kommet hit i dag...Det sier alt om hvem Knut Torbjørn var, sier gårsdagens målscorer for Norge, Tarik Elyonoussi.

(Artikelen fortsetter)

Jan Åge Fjørtoft var kollega med Knut Torbjørn Eggen i Viasat. Her sammen med den gamle Rosenborg og Lillestrøm-spilleren André Bergdølmo. (Foto: Scanpix)

Sogneprest Tor Bjørn Andresen Osberg skal forrette i begravelsen. Solister under seremonien vil være Marianne Antonsen og Tore Johansen.

Kirken fylles til siste plass og vel så det. Seremonien vil bli direkteoverført på TV-skjermer i et nærliggende kapell.

Rett til begravelsen

Drillo er på plass etter å ha hastet tilbake fra landskampen mot Nord-Irland, sammen med Eluonoussi. Og alle kollegene fra RBK, Moss, FFK og landslagene er også på plass, i tillegg til den nærmeste familien.

Blant de nære i fotballfamilien er Raymond Kvisvik og Jan Tore Ophaug. Kvivik ble hentet av Eggen til Moss i 1997, og spilte også under ham i da han kom til FFK fra Brann i 2005. Ophaug ble hentet av Eggen fra hjembygda Orkdal året etter. De to har også jobbet tett sammen på Wang Toppidrettsgymnas.

— En ting er idrettsmannen Knuit Torbjørn Eggen. Han var også en fantastisk person. Han tok var på meg da jeg kom fra Greåker i 1997, og jeg har veldig mye å takke Knut Torbjørn for, sier Kvisvik.

— En veldig spesiell dag. Vi har kjent hverandre så lenge. Jeg husker da han hentet meg til Moss i 1998, sammen med Tor Trondsen. Han tok godt vare på oss, sier Ophaug.

De to gikk sammen til kirken, og var tydelig preget av dagen. Noe Ophaug også innrømmer.

— Det blir veldig speiselt å ta farvel. Jeg trodde ikke det var sant da jeg fikk beskjeden om at han var gått bort. Spesielt, men samtidig verdig, sier Ophaug.

Fakta om Knut Torbjørn Eggen

Født: 1. november 1960

Død: 20. februar 2012

Spilte for Rosenborg fra 1979 til 1991. Seriemester i 1985, 1988, 1990 og cupmester med RBK i 1988 og 1990.

Var assistenttrener i Rosenborg fra 1992 til 1993. Trener i Aalesund (1994-1996), Moss (1997-2001), Fredrikstad (2002-2006).

Ledet Fredrikstad til cupgull i 2006. Var senere sportsdirektør i Rosenborg og trener ved Wang Toppidrett.

Også kjent som mangeårig ekspertkommentator i TV3/Viasat.