Kjetil Rekdal likte definitivt ikke de siste 70 minutta av bortekampen mot Strømsgodset sist fredag. Nå forlanger han full skjerping foran Lillestrøm-kampen lørdag.

Denne uka har Kjetil vært særdeles aktiv ute på treningsfeltet, og jaget fram gutta. Det har blitt taklet og skutt så det har vært en fryd for øyet.

I særdeleshet var Michael Barrantes brennheit onsdag, han dundret inn en volley så tverrliggereren ristet lenge etterpå. Eller så prikk-skjøt han inn ballen klint i motsatt hjørne. Gjentatte ganger.

Også Jason Morrison ser ut til å være i bra lage foran LSK. Han spilte ikke mot Godset, på grunn av smerter i et kne samt at han følte seg ekstremt sliten etter to landskamper og lang reise fra USA i forkant av turen til Drammen.

Onsdag var han tilbake i taklingshumør, selv om han klaget over litt smerter i en ankel etter økta.

Såret dyr

Lillestrøm kommer til Ålesund som et «såret dyr» etter å ha blitt nedsablet 1-5 i Tromsø mandag.

– Mulig det, men vi er ikke akkurat veldig «happy» vi heller med 0-4 i Drammen. Så her er det to lag med braktap bak seg som møtes. Vi får se hvem som klarer å takle dette best , sier Kjetil Rekdal.

– Jeg har «trigget» ærgjerrigheten til spillerne etter flausen i Drammen, nå må de virkelig vise at vi er gode for mer enn som så.

Dårlig betalt

Rekdal føler at AaFK har fått litt dårlig betalt i poengprotokollen så langt.

– Vi har faktisk tapt tre færre kamper i år enn vi gjorde på samme tid i fjor. Så det er ikke så beksvart som enkelte forståsegpåere mener, slår han fast.

Han skjønner ikke helt hvordan dette LSK-mannskapet kun har samlet 24 poeng så langt.

– Det er overraskende, for å si det mildt. De har klassespillere i alle ledd, og styrket seg jo i august med flere landslagsspillere (blant annet Bjørn Helge Riise og Henning Hauger). De sliter nok med å sette sammen et nytt lag, men at de har et høyt toppnivå skal vi ikke tvile på. Det gjelder bare for oss å hindre dem i nå det nivået lørdag, håper han.

Stewart best

Rekdal innrømmer at han vil savne Tramaine Stewart lørdag. Stewart pådro seg et dumt gult kort i Drammen, og må sone nå.

– Det er ikke positivt, for Tramaine har uten tvil vært vår beste spiller de siste to månedene. Jeg er veldig fornøyd med hans utvikling.

Rekdal sliter med offensive alternativer lørdag. Demar Phillips kommer til å b eklé venstrekanten etter sin langvarige skade, det fastslo Rekdal i går. Leke James blir nok midtstpissen, mens Christian Myklebust kanskje kan rekke kampen. Han har vært sjuk, men trente så vidt i går.

– Kanskje vi spiller med to spisser lørdag. Hvem vet?, sier Rekdal og smiler lurt.