HVEM ER DET egentlig som har presset på seg foran kveldens storkamp mellom Brann og Rosenborg på Brann stadion?

Brann, som er serieleder, som har hele syv poengs ledelse på trønderne og som vil bli støttet av 20 000 gullskrubbsultne bergensere?

Eller Rosenborg, som ligger på femteplass, som har tapt de to siste seriekampene på bortebane og som vil være ute av gullkampen hvis det blir null poeng foran et syngende stadiontroll i rødt?

Gjestene har helt klart mest å tape. Derfor er det fristende å svare Rosenborg.

Men svaret er likevel Brann.

Død og begravet

Brann-trener Mons Ivar Mjelde har i velkjent trenerånd dyttet forventningspresset over på Rosenborg. Historien er imidlertid så full av Brann-nedturer og Rosenborg-oppturer at det er Martin Andresen og resten av Brann-gjengen som i kveld føler seg som hjorter foran en flokk med sultne ulver.

For to uker siden var Rosenborg avskrevet. Gullhåpet deres var dødt, det var begravet og det så ikke ut til å la seg gjennopplive da Brann herjet med Strømsgodset i Drammen.

Så snudde det.

Brann tapte for Vålerenga, Rosenborg herjet med Astana og banket gulljagende Stabæk. I tillegg fikk de hjelp av Fetter Anton i mesterligatrekningen.

Kriseløser Riseth

Plutselig stemte alt for Rosenborg. Plutselig hadde de flaks. Plutselig satt overgangsspillet. Plutselig stemte bakromsløpene. Plutselig var det masse mål og rock 'n' roll på Lerkendal.

Er det så enkelt som at Roar Strand er dyttet ned på backen, at Vidar Riseth er midtbanesjef igjen og at Steffen Iversen, Yssouf Koné og Abdou Traore gir laget den rette miksen på topp?

Sannelig ikke lett å si.

Rosenborg ser i hvert fall ut til å ha funnet den høstformen som har gitt gullfest på Lerkendal i 14 av de 15 foregående årene. Nettopp derfor har Brann en historisk sjanse til å kvele det som akkurat nå ser ut til å bli en ny, eventyrlig RBK-høst.

Tett i toppen

Med seier sier de takk og farvel til RBK i gullkampen. Selv ikke et lag som RBK kan greie å ta inn igjen ti poeng på ni kamper. I hvert fall ikke så lenge Lillestrøm, Stabæk og Viking også henger med.

Brann kan selvsagt feile. De har gått på høstsprekker før. Det kan de gjøre selv om de vinner i kveld.

Men Rosenborg kan de riste av seg.

Og det for godt.