AALESUND-ROSENBORG 1-1

ÅLESUND (adressa.no): Drøyt fem minutter var spilt da uhellet var ute. Cristian Gamboa jaget en ball i duell med en Aalesund-spiller. Høyrebacken gikk i bakken, og vred seg i smerte mens han holdt seg til det høyre kneet.

Etterpå forsøkte Gamboa å ta noen steg på sidelinjen, men måtte raskt gi opp håpet om mer tid på banen. I stedet la han seg ned igjen, og virket oppriktig frustrert.

SKADET: En trist Cristian Gamboa blir hjulpet av banen tidlig i kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Der og da var spørsmålet om skaden var såpass alvorlig at Brasil-VM kunne gå fløyten for den costarikanske landslagsbacken.Men etter å ha blitt undersøkt av RBKs medisinske koordinator Haakon Schwabe er nyhetene relativt gode for Gamboa.

— Jeg har sett litt på ham nå, og det virker som det er en isolert leddbåndskade på innsiden av kneet. Så er det om det er grad 1 eller 2 som bestemmer hvor lenge han er ute. Med den mildeste graden regner man opp mot fire uker, og ut fra det jeg så nå er det der vi ligger. Det betyr 3-4 uker, men det kan gå opp mot seks også, sier Schwabe.

— Så det er ikke fare for VM?

— Ikke per nå, men jeg vil alltid ha en MR-undersøkelse for å få det bekreftet.

Gamboa skal til MR mandag, og hadde ikke lyst til å prate om skaden før han har resultatet av den.

— Det er for ferskt nå, så jeg vil ikke si noe. Beklager, er Gamboas kommentar.

Skuffelsen lyste av ham da han gikk gjennom pressesonen etter 1-1-kampen mot Aalesund.

— Han er veldig lite skadet, så han har lite erfaring med det. Når han får den her er det mange tanker som går rundt – om sommeren og sånne ting, sier Schwabe.

Er det som han mistenker blir det imidlertid ingen operasjon for Rosenborg-backen.

— Det gror av seg selv, sier han.