HØNEFOSS – SANDNES ULF 0-1:

Hjemmelaget fikk den første muligheten i kampen da de fikk en frispark fra 18 meter etter snaue fire minutter. Men skuddet til Malik Mane gikk både over muren og stengene.

Sandnes Ulf klarte ikke å etablere noe spill det første kvarteret. Men etter 20 minutter fikk laget og Pontus Engblom en gedigen mulighet til å score kampens første mål. Et svakt tilbakespill blir snappet av Englom, som runder keeper, men klarer på en merkelig måte å sette ballen på utsiden av stangen. Slike muligheter må omsettes i scoring.

Det er nesten utrolig at jeg klarer å bomme på en slik mulighet. Jeg trodde bare det var å trille ballen i mål, men av en eller annen grunn så ble jeg litt stresset akkurat når jeg skulle sparke til ballen, sier Engblom.

Engblom scoret igjen

Bommet gjorde ikke samme Pontus Engblom etter 37 minutter. Et flott innlegg fra Anel Raskaj stusset Sandnes Ulf-spissen elegant over en forfjamset Hønefoss-keeper. Dette var for øvrig hans 11 scoring så langt i serien.

— Jeg er ikke så veldig opptatt av hvem som scorer mål for klubben, men jeg legger samtidig ikke skjul på at den tilliten jeg har fått i Sandnes Ulf har gjort meg veldig godt, understreker han.

Minuttet før pause kunne gjestene øket sin ledelse. Et godt innlegg fra Marius Helle ble møtt av Pontus Engblom, han klarer imidlertid å heade utenfor fra fire meters hold.

Det er helt fortjent at Sandnes Ulf leder etter de første 45 minuttene. Målscorer Pontus Enblom har utenom sin scoring, også to andre kjempesjanser i omgangen.

Stor Hønefoss-sjanse

Like etter pause fikk Hønefoss og Malik Mane en god mulighet til å utligne. Men headingen til Mana fra kort hold gikk rett i fanget på Sandnes Ulf-keeper Hannes Thor Halldorsson.

Halldorsson som i morgen skal ned til Nederland for å signere sin personlige kontrakt med NEC Nijmegen.

— Jeg er evig takknemlig for at Sandnes Ulf har latt meg gå i dette overgangsvinduet. Jeg har hatt en eventyrlig opptur som keeper etter at jeg kom til klubben, understreker Hannes Thor Halldorsson.

Ingen tvil om at det var hjemmelaget som førte kampen de første 2o minuttene av den andre omgangen. Men uten at de spilte seg fram til de helt store mulighetene foran gjestenes keeper.

Fjerde strake seier for Sandnes Ulf

Utover omgangen var det ikke veldig mye som skjedde foran målene. Stort sett ble angrepene brutt før noen av lagene klarte å komme seg til de opplagte målsjansene. Tre minutter før full tid fikk igjen hjemmelaget og Øyvind Hoås. Men fra et par meters hold presterte han å sette ballen langt på utsiden av stengene.

Et par minutter på overtid var hjemmelaget nok en gang nære på å få sin utligning, men det ville seg rett og slett ikke foran gjestenes mål.

— Det ble rimelig hektisk i de siste minuttene, og jeg er glad for at vi klarte å holde ledelsen helt ut, sier Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes.

For Sandnes Ulf ble denne seieren nummer fire på rad. Laget kan nå ta sommerferie med en andreplass på tabellen.