Her i Bærum tenker vi ikke så mye på Rogaland. Vi bryr oss ikke om at vi må konkurrere med dere om å havne øverst på Teslas salgslister.

Vi tenker ikke på at dere har finere natur enn oss. Den store Velstands— og befolkningsveksten deres går oss hus forbi. Men vi frykter fotballagene deres.

Poeng på «Røkkeløkka»

De tre foregående sesongene har oljefylket hatt tre lag i Tippeligaen. De tre sesongene resulterte i en bronsemedalje, et par femteplasser, og ikke så mye annet. Ikke voldsomt imponerende.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Inkludert vårt lille opphold i Adeccoligaen, så har vi spilt hele 16 kamper mot lag fra fylket, og vunnet bare to av dem. I fjor slo vi Rosenborg og Strømsgodset både hjemme og borte, vi tok et utrolig sterkt poeng på «Røkkeløkka», men å slå et Viking som famlet i blinde hele året, nei det ble for vanskelig.

Vi ble overkjørt i Stavanger noen timer før VM i Brasil ble sparket i gang, og klarte en litt heldig uavgjort på Nadderud. Sist Stabæk slo Viking, var i 2009 under vårt ulykksalige eksperiment på Fornebu.

Og det gjentar seg med de andre lagene fra Rogaland. To av 18 mulige poeng var fasiten mot de tre Rogaland-lagene i fjor.

Optimist, jeg vet det går bra til sist

Ingen av oss vet hvorfor det er sånn. Vi er mange blant statistikknerdene som klør oss i hodet. Selv Ingebrigt Steen Jensen lurer på hva greia er. I dagene før resten av hjemmekampene går jeg rundt og tenker «dette går nok veien» - fordi jeg er en ukuelig optimist. Før hjemmekampen mot Rosenborg i fjor var jeg faktisk skråsikker på seier, enda vi hadde tatt ett poeng på to måneder.

LES OGSÅ: Skulle vært umulig å ta seriegull på Nadderud

Men sier motstanderen grævla istedenfor j**la? Glem det. Det finnes ingen logisk forklaring. Er det spillestilen som passer Stabæk dårlig? Har bibelbeltelagene bedre kontaktnett der oppe enn oss? Fåglarna vet. Ikke jeg.

Men på søndag tror jeg faktisk at dette «spøkelset» med bløte konsonanter og svart gugge på fingrene forsvinner. Vi har bare ett poeng, men ingen av de to første kampene våre har vært dårlige.

Livsfarlig kvartett

Vi spilte faktisk bedre mot Odd enn vi gjorde under flere av trepoengerne våre i fjor. Vi har en livsfarlig kvartett foran i form av Diomande, el-Ghanassy, Asante og Kassi.

Det gamle Viking-talentet Birger Meling kommer til å herje på venstreisden Bakerst stiller vi med en landslagskeeper. På benken er det flere spillere som er i stand til å gjøre voldsom ugagn med et litt slitent forsvar.

Viking kommer stinne av selvtillit etter en helt ok hjemmeseier, mot et Tromsø-lag som hittil får tipset mitt om kvalik til å virke fryktelig optimistisk. Bob og gutta er revansjesugne som bare det etter et surt bortetap mot Odd.

Jeg har troa på at vi skal knekke koden på søndag og hale i land årets første seier.

Stabæk skal hjelpe Norges mest middelmådige lag, med det mest middelmådige publikumet, på veien mot en ny middelmådig sesong (jeg kunne snakket om middelmådige klubbsanger også, men da ville jeg vel fått en boks Trygve Wiese-CD-er i posten).

God kamp!