Fredagens sårt tiltrengte seier mot Malta ga de norske spillerne pusterom, og ikke minst glede og optimisme foran den kommende EM-kvalifiseringskampen mot Bulgaria.

Overgangen fra klubblag til landslag er stor, spesielt hvis man kommer fra et seiersvant lag som har vært i flytsonen nesten hele sesongen. Dette har vært tilfelle for høyreback Martin Linnes. Han har bevisst begynt å styre unna landslagsstoffet i avisene.

— Jeg leser ikke så altfor mye lenger, og er nøye på hva jeg plukker ut. Det er en helt annen verden med landslaget, med tøffe krav og et voldsomt fokus på oss, sier 23-åringen til Rbnett.

Sterk motstand

Linnes, som lenge har blitt linket til den tyrkiske klubben Besiktas, har full forståelse for at kritikken kommer når resultatene uteblir.

— Samtidig skal man ikke gjemme bort det faktum at vi har møtt lag som Italia, England og Frankrike. Vi kunne helt sikkert prestert bedre enn vi har gjort, men motstanden har vært tøff, sier han.

Foran fredagens kamp mot Malta forlangte fotball-Norge en seier, og de norske guttene innfridde. To scoringer av Joshua King og én av Mats Møller Dæhli gir optimisme foran hjemmemøtet med Bulgaria på Ullevaal mandag.

— Vi trengte tre poeng for å henge med i gruppa, og nå må vi sørge for å bygge videre på det. Dersom vi presterer opp mot vårt beste mot Bulgaria, bør vi ha en god mulighet for å ta tre poeng, sier han.

Stemning

For Ørjan Håskjold Nyland var det ikke bare de tre scoringene som varmet fredag. Sisteskansen holdt nullen i en kamp hvor det norske laget hadde full kontroll fra start til mål.

— Vi var solide i begge ender, og det er helt greit for meg at det var lite å gjøre. Laget vi møtte var ikke så veldig bra, så vi må helt klart opp noen hakk mot Bulgaria, sier han - og påpeker:

— De har et godt lag med gode enkeltspillere. Mange av dem spiller til daglig i større ligaer, så vi må forberede oss godt på det som skal skje.