Det ser ut som om alt som har stemplet «norsk fotball», går galt. Celtic dummet seg ut og ble slått av Maribor på hjemmebane.

Ronny Deilas første uker i Celtic kunne nesten ikke vært tristere. Laget er trist også.

Aftenpostens sportskommentator Ola Bernhus.

De spillerne Deila viste frem til 60.000 tilskuere på Celtic Park, var engstelige, kjedelige og ufarlige.Det er altfor tidlig å felle en dom over Ronny Deilas innsats som manager for Celtic. Men faren er at noen feller den dommen før han har kommet ordentlig i gang.

Ordinære spillere

Når et lag er blitt så svakt som Celtic, kan det skyldes treneren, eller at spillerne er for svake til å sette trenerens ideer og kampplan ut i livet.

Hva er svaret her? Ja, i hvert fall er spillerne i Celtic ganske ordinære. Og det er i strid med hva Deila selv sa da han kom til Glasgow og hadde et førsteinntrykk å melde: Ingen av spillerne i Strømsgodset hadde fått plass i Celtic.

Nei, kanskje det. Men det betyr ikke at Celtic-spillerne er av europeisk toppklasse. Rundspilt og 1-6 mot Legia Warszawa. Tannløst og tregt når de skulle sikre plass i Champions Leagues gruppespill med en hjemmeseier mot slovenske Maribor. Sørgelige greier.

Lag under ombygging

Riktig nok ble det mer fart og vilje i Celtic-spillerne etter pause, men det er tydelig et lag under ombygging. Nå er det litt alt, litt ingenting, uten særpreg. Og da nervene meldte seg, mistet de initiativet også, et initiativ som i en periode ga dem overtak og et skudd i tverrliggeren.

Da Maribor tok ledelsen, falt Celtic sammen. De enkleste tekniske utfordringer ble for vanskelige. Pipekonserten nådde store høyder. En sluttspurt på overtid førte heller ikke til noe.

Deila sier at hans drøm er å se Celtic styre en kamp mot et europeisk storlag. Det blir ikke med det første.

Han trenger år. Det kan bli snakk om uker, i verste fall dager.