Med godt med turbulens under nedfarten til Værnes lagt bak seg var Rade Prica på plass på trøndersk jord mandag formiddag. Nå skal han gjennomføre en medisinsk test, før RBK-ledelsen håper de kan innkalle til pressekonferanse i ettermiddag.

– Hehe. Det var litt turbulens under landingen, ja. Men jeg har kjent det verre, sa Prica til adressa.no ved utgangen – og fastslo at han ikke ble skremt av trøndervinden.

– Nei. Nå er jeg veldig glad for å være her. Jeg har lyst til å spille fotball igjen, forklarte svensken videre.

Tilbake med Hamrén

Interessen for spilleren har ligget der helt siden Erik Hamrén ble RBK-trener i fjor. Svensken hadde stor suksess med Prica i Aalborg, og ble solgt videre til Sunderland i januar 2008 – mot Hamréns vilje. I fjor sommer var det temmelig uaktuelt for Hamrén og co å prøve seg på en nyankommet Premier League-spiss, og også i januar ville prisen blitt for høy for RBK-ledelsen.

Nå, derimot, med bare noen uker igjen av det norske overgangsvinduet åpent – og konkurrerende nasjoners vindu stengt – er timingen rett. Og i helga ble de siste samtalene mellom klubbene gjennomført.

– Jeg kjenner Erik Hamrén godt fra før, og gleder meg til å fortsette samarbeidet med ham, sa Prica selv om saken etter landing.

Under ti millioner

Prica kostet Sunderland 20 millioner kroner i fjor, men det er antatt at prisen er mer enn halvert for RBK nå. Samtidig har svensken hatt svært godt betalt i England, og det har vært skrevet at han har hatt en årslønn på i overkant av ti mill. Dette får han ikke i Trondheim, men en løsning hvor han får noe i ren lønn og et annet beløp i sign-on-fee gjør at overgangen høyst sannsynlig går i orden i løpet av dagen.

Prica er for øvrig en 28-årig svensk landslagsspiss. Han er av kroatisk avstamming, og startet karrieren i Ljungby, før han slo gjennom i Helsingborg i starten av 2000-tallet. Derfra gikk turen videre til tyske Hansa Rostock, hvor han spilte mye i starten, men havnet på benken. I 2006 dro han derfor til Hamréns Aalborg, hvor han ble en stor suksess, og ranket som av de aller beste spillerne i den danske ligaen.

I fjor dro han altså videre til Sunderland, men etter så å si ingen spilletid, særlig under nytrener Ricky Sbragia, gikk Prica lei.

Nå er Rosenborg neste stopp.