De negative rekordene fortsetter å bli slått av Manchester United etter Sir Alex Fergusons avgang.

Søndag ble nye «milepæler» nådd.

Ikke siden 1984 hadde Manchester United tapt en kamp de ledet med to mål. I løpet av Ferguson-æraen fra 1986 til 2013 skjedde det aldri !

Forest var forrige

Kollapsen mot Leicester — hvor det sto 3-1 til United med under en halvtime igjen - var derfor et nederlag utenom det vanlige.

Fra 1-3 gikk Leicester til 5-3 på 21 minutter. Knapt nok til å tro for United-fansen. Ikke siden 1984 har klubben hadde opplevd å tape etter å ha ledet med to mål.

Den gangen var det Nottingham Forest som ga United en på nesa. Gordon Strachan scoret to ganger i første omgang, men Forest slo tilbake. Men siden har United altså sluppet unna denslags - selv om de riktignok ga fra seg seieren etter å ha ledet 3-0 på Anfield i 1994. Dessuten: Siden Premier League ble innført som høyeste divisjon foran 1992/93-sesongen, har aldri United hatt færre poeng etter fem runder.

Snilt kampprogram, men lite poeng

I fjor hadde utskjelte David Moyes sju poeng etter de første fem kampene. Fergusons verstenotering var seks poeng på de fem første - og den sesongen endte han også på sin dårligste plassering i løpet av Premier League-årene: tredjeplass.

Poengfangsten på de første fem kampene vil naturlig nok påvirkes av hvem du møter. Men Van Gaal kan ikke vise til et spesielt hardt kampprogram, tvert imot så det ut til å skulle bli en myk åpning for nederlenderen: Swansea (H), Sunderland (B), Burnley (B), Queens Park Rangers (H) og Leicester (B) har vært motstanderne så langt.

Men i løpet av disse kampene har det blitt med den ene seieren mot QPR, hvor en midlertidig og feilaktig friskmelding ble utskrevet. Og Louis van Gaal framsto rimelig rådvill etterhvert som Rafael, Marcos Rojo og Tyler Blackett klønet det til og ga Leicester sjansen til å komme tilbake.

Å slippe inn fem mål er det dessuten ikke ofte United gjør. I ligaen har det tidligere skjedd disse fem gangene i løpet av Premier League-årene:

  • Newcastle (B), 0-5 (1996/97)

  • Southampton (B), 3-6 (1996/97)

  • Chelsea (B), 0-5 (1999/2000)

  • Manchester City (H), 1-6 (2011/2012)

  • West Bromwich (B), 5-5 (2012/2013)

Videre skal United i de fem neste møte West Ham (H), Everton (H), West Bromwich (B), Chelsea (H) og Manchester City (B).

I løpet av sommeren brukte Manchester United enorme summer på å forsterke angrepet, noe som har betalt seg i sju mål på de to siste kampene. Men forsvaret er fortsatt et svakt punkt, selv om det riktignok er brukt penger på både Marcos Rojo og Luke Shaw.

Mot Leicester ble først Jonny Evans skadet, deretter ble unggutten Tyler Blackett utvist. Dermed vokser Van Gaals problemer med å komponere et habilt forsvar til United møter West Ham på lørdag.

Les også: