34 år gamle Serena Williams tok sin sjuende Wimbledon-triumf og 22. Grand Slam-tittel da hun slo Angelique Kerber 7-5, 6-3 i finalen.

Finalen mot tyske Kerber var over på en time og 21 minutter og triumfen gjør at Williams nå har like mange Grand Slam-titler som Steffi Graf. I tillegg har Williams nå hele sju Wimbledon-triumfer.

Williams innrømmer at det har vært vanskelig å stenge alt presset rundt hennes 22. Grand Slam ute.

– Det har vært vanskelig ikke å tenke på det. Det gjør seieren enda bedre når jeg vet hvor hardt jeg har jobbet, sa hun like etter kampslutt.

Revansje mot Kerber

Dermed fikk Williams revansje fra Australian Open i januar da hun tapte mot nettopp Kerber. Seieren i Wimbledon er også 34-åringens første Grand Slam-tittel siden hun vant samme turnering i fjor. Siden da har hun tapt finalen Roland-Garros mot Garbiñe Muguruza samt den nevnte finalen mot Kerber.

Tyske Kerber tok tapet med fatning og hyllet sin motstander.

– Først vil jeg gratulere Serena. Du er en verdig vinner og det er en ære for meg å spille en finale mot deg, sa hun til stor applaus fra Wimbledon-publikummet.

Fikk skryt av Williams

Men også tyskeren fikk skryt av Williams, som mener Kerber får fram det beste i henne.

– Jeg liker å spille mot Angelique Kerber. Hun får fram den beste tennisen i meg, sa den nybakte mesteren. (©NTB)